FC Burgum JO7 begint de competitie met vier overwinningen

De boys van FC Burgum JO7 zijn ingedeeld bij Anjum, Drachten, Drachtster Boys en Drogeham. Het competitieformat van de JO7 bestaat uit 4 wedstrijdjes van 10 minuten op 1 ochtend. Ze spelen 4 tegen 4 zonder keeper.

Wedstrijd 1: FC Burgum JO7-Drachtster Boys
De eerste wedstrijd is tegen Drachtster Boys. De mannen Florian, Marnik, Mats, Robert & Xavi hebben er na een geslaagde eerste oefenwedstrijd tegen Boornbergum zin in. Trainen is leuk, maar wedstrijdjes spelen is toch zo ongeveer de heilige graal voor deze boys. De drive om er met elkaar een leuke morgen van te maken begint ruim voor de wedstrijden waarbij overigens al een hoop energie verloren gaat.

Bij de start van de wedstrijd ligt de bal in het midden en staan de spelers van beide ploegen op de doellijn te wachten op het fluitsignaal. Dan is het vol gas wie het eerste bij de bal is. Binnen 10 seconden hebben alle 8 spelers de bal geraakt, hetzij in de kluts hetzij dat ze de bal tegen zich krijgen aangeschoten. Maar al snel is duidelijk dat FC Burgum JO7 een maatje te groot is voor Drachtster Boys want de score loopt via Florian 1-0, Mats 2-0, Florian 3-0, Florian 4-0, Mats 5-0, Xavi op tot 6-0. Een zeer mooie start voor de JO 7.

Wedstrijd 2: FC Burgum JO7-Drogeham
De jongens zijn vol vertrouwen want ook deze wedstrijd "geane we dik winne" volgens de boys. En dat hebben ze ondanks hun jonge leeftijd goed ingeschat, want Drogeham wordt van het kastje naar de muur getikt en weer terug. 1-0 Mats, 2-0 Mats, 3-0 Florian, 4-0 Florian, 5-0 Florian, 6-0 Xavi, 7-0 Xavi, 8-0 Florian.

Na 2 wedstrijden en 2 overwinningen is het tijd voor pauze, een tactische bespreking is er niet bij en een bekertje ranja is ook zomaar leeg, dus we kunnen snel weer verder. Al zijn er ook mini-banaantjes, maar die zijn niet erg in trek; op de vraag of ze een banaantje willen voor wat extra energie zeggen ze allemaal volmondig 'ja', maar als er echte chiquita's uit de tas komen en geen Haribo-bananas is de teleurstelling erg groot. De chicuita's kunnen weer terug in de tas.

Wedstrijd 3: FC Burgum JO7-Anjum
Dit blijkt de eerste echte test want al snel staan ze met 0-1 achter. Maar voordat Anjum kan denken aan een stunt staat het dankzij Mats alweer 1-1. Vervolgens prikt Florian er 3 in en staat het 4-1. FC Burgum JO7 zakt nu een beetje in en Anjum wordt sterker en scoort de 4-2. Anjum blijft aanvallen, maar de boys verdedigen alsof hun leven ervan afhangt en uit een vlijmscherpe counter scoort Xavi de 5-2. De laatste treffer in deze wedstrijd wordt gescoord door Anjum, zo eindigt deze wedstrijd in een 5-3 overwinning!

Wedstrijd 4: FC Burgum JO7-Drachten
In de laatste wedstrijd is Drachten de tegenstander. De concentratie wordt her en der al wat minder want opeens liggen er ook takjes op het veld die er eerst niet lagen of ze gaan er snel even bij zitten. En dan is er ook nog een tegenstander waarmee afgerekend moet worden. En dat is lastig genoeg want de Drachtsters spelen erg goed maar toch komt FC Burgum dankzij Florian op een 1-0 voorsprong. Vervolgens tikt een speler van FC Burgum de bal met een wereldredding uit het doel waarmee een zekere goal is voorkomen. Enige consternatie volgt omdat we toch echt zonder keeper spelen maar de scheids weet een passende oplossing: penalty voor een lege goal en dat blijkt nog bepaald geen sinecure want de bal gaat via de paal naast de goal. Vervolgens scoort Florian er nog 3 en ook Drachten weet nog een eretreffer te maken. Zo eindigt deze wedstrijd in een toch wel geflatteerde 4-1 overwinning. Daarmee sluit team JO7 de eerste competitieronde af met 4 hele mooie overwinningen!

Hille

 

Tiltrans
Jumbo Burgum
Apuls
C. van den Adel
Expert Meijer