Geslaagde workshop voor trainers van de bovenbouw

Woensdag 4 maart was er bij FC Burgum een bijeenkomst voor de trainers van de bovenbouw. Hoofdonderwerp was het oplossen van voetbalsituaties waar we als trainers tegenaan lopen. Met de seniorentrainers Henk Konings en Niels Pot, enkele leden van Voetbalzaken en een tiental jeugdtrainers was er wederom een grote groep enthousiaste mensen aanwezig op deze workshop.

,,We willen graag onze jeugdtrainers inspireren en de jeugdopleiding naar een hoger plan brengen’’, vertelt hoofd jeugdopleiding Eric Boersma. ,,Ook zoeken we hierbij de verbinding met het seniorenvoetbal. Het is mooi om te zien dat er met veel enthousiasme wordt deelgenomen aan de georganiseerde workshops.”

Videoanalist SC Heerenveen speciale gast
Speciale gast deze avond was Emiel Kramer, videoanalist van SC Heerenveen. Hij nam ons mee in de werkzaamheden van een videoanalist en de opdrachten die de hoofdtrainer van SC Heerenveen hem meegeeft. In een boeiend verhaal met wedstrijdbeelden van FC Twente – SC Heerenveen, liet Emiel ons zien wat de voetballende intenties, visie en afspraken binnen het team van SC Heerenveen zijn. Een verhaal over spelprincipes, wat te doen bij balverlies, wat er wordt verwacht van de spelers (en staf) in een wedstrijd.

Interactie met trainers
Hierna vertaalde Eric de situatie naar FC Burgum. Door de interactie met de trainers aan te gaan, kwamen er verschillende oplossingen voor gelijke situaties naar boven. Hoe zetten we druk verdedigend en aanvallend? Wat doen we bij omschakelmomenten van balbezit naar balverlies en andersom? De trainers kwamen vervolgens met hun ideeën en oplossingen.

Door deze vorm van overleg, komen we tot nieuwe inzichten waar we als trainers ons voordeel mee kunnen doen. Al met al was het een nuttige en amusante avond. Hierbij bedank ik graag een ieder voor zijn aanwezigheid en medewerking.

Ate Ritsma

Voorzitter Voetbalzaken

 

 

C. van den Adel
Tiltrans
Expert Meijer
Apuls
Jumbo Burgum