Vrijwilliger van de maand februari

In de huidige situatie lijkt het soms wel dat de wereld even helemaal tot stilstand komt. Een hectische en onwerkelijke tijd. Ook de belangrijkste bijzaak voor ons als voetballiefhebbers ligt even stil. Het complex van FC Burgum ligt er verlaten bij. Het belangrijkste is dat we hier met zijn allen sterker uitkomen. Dat we nog meer voor elkaar over hebben en elkaar niet uit het oog verliezen.

Dat onze club vele enthousiaste vrijwilligers kent is wel bekend. Vaak zien we deze vrijwilligers zichtbaar achter de bar of coachend langs het veld staan. De vrijwilliger van de maand februari is een stille vaak onzichtbare, maar zeker niet minder belangrijke kracht: Herman Hoekstra (69).

Vele functies bekleed
Herman is al ruim 26 jaar vrijwilliger. Hij stond maar liefst 16 jaar in de kantine, maar is daar een aantal jaren geleden mee gestopt. Hij was bij BCV keeperstrainer bij de jeugd en heeft onder anderen de gebroeders Van der Laan de nodige vaardigheden bijgebracht. Zelf keepte en speelde Herman bij het tweede tot en met het achtste (ja, destijds waren er acht seniorenelftallen!). Hij is ook initiatiefnemer en mede-oprichter van 'de Club van 50', het huidige 'Freonen Fan FC Burgum', hier regelt hij nu nog alles voor. Daarnaast ondersteunt Herman al jaren de financiële administratie met het verwerken van nota's, inning van contributies en dergelijke. Hij was de rechterhand van onder anderen Roelof Wouda, Jan Wijnsma en nu Richard van Vliet.

Vissen en genealogie
Meer dan 35 jaar werkte Herman bij de ING bank. Zijn kennis en kunde die hij toen heeft opgedaan komen zeker van pas bij zijn vrijwilligerswerk binnen de vereniging. Al geruime tijd geniet Herman van zijn pensioen. Met zijn vrouw Jannelies heeft hij drie dochters en vier kleinkinderen. Hij deelt met Jannelies de liefde voor vissen. Regelmatig pakken ze de hengels en trekken richting het kanaal. Tot voor kort hadden ze nog een boot, hiermee trokken ze er dan ook vaak op uit. Een andere hobby van Herman is genealogie, hiermee heeft hij al veel ontdekt over zijn familie en hun herkomst.

Herman toont nog even zijn oorkonde voor 'lid van verdienste' van BCV. Jaren terug ontving hij deze al voor zijn tomeloze inzet. Zelf maakt Herman nu onderdeel uit van de FC Burgum-familie. Een dikverdiende oorkonde voor een niet te missen kracht op de achtergrond.

We zien in de huidige situatie dat alle mensen hun steentje bij kunnen dragen, of dit nou voor of achter de schermen is, dat maakt allemaal niet uit. Hopelijk kunnen we over een aantal weken weer genieten van de geur van het net gemaaide gras, de bal die over de velden rolt en de verbindende rol die FC Burgum heeft binnen Burgum.

Jumbo Burgum
Tiltrans
Expert Meijer
Apuls
C. van den Adel