De jeugd mag binnenkort weer trainen. Veiligheid staat hierbij voorop!

Onze jeugd mag het veld weer op nu de coronamaatregelen iets versoepeld zijn. Kinderen tot en met 12 jaar mogen weer voetballen en partijtjes spelen, de oudere jeugd (13 tot en met 18 jaar) mag ook weer trainen, mits de spelers wel op anderhalve meter afstand van elkaar blijven.

Maatwerk
Voor de jongste categorie is het dus gemakkelijker om het voetballen weer op te pakken, voor de oudere categorie is dit een stuk complexer. Dit vraagt dus om maatwerk. De commissie Voetbalzaken brengt momenteel voor al deze teams de mogelijke trainingsvormen in kaart. 

In samenspraak met de gemeente Tytsjerksteradiel gaan we kijken welke richtlijnen nodig zijn om zo goed en veilig mogelijk te trainen. Een ding is zeker: het spelen van officiële wedstrijden kan op z'n vroegst pas na de zomer. Ook is bekend dat de kantine en kleedkamers voorlopig dicht moeten blijven.

Geen ouders langs het trainingsveld
Vooruitlopend op het hervatten van de trainingen willen we alvast meegeven dat ouders zoveel mogelijk thuis moeten blijven en niet langs de kant van het trainingsveld mogen staan. Gezondheid en veiligheid zijn en blijven altijd het uitgangspunt.

Zodra duidelijk is hoe en wanneer de jeugd weer kan trainen, geven we dat via de site en de teamapps door.

Commissie Voetbalzaken

Expert Meijer
Jumbo Burgum
C. van den Adel
Apuls
Tiltrans
Sonac