Rienk de Haas speelt volgend seizoen voor FC Burgum

Rienk de Haas, aanvaller van eersteklasser Broekster Boys, speelt vanaf volgend seizoen voor FC Burgum 1. De 27-jarige aanvaller, die al veel doelpunten op zijn naam heeft staan, hoopt snel weer 100 procent fit te zijn om veel goals te maken bij FC Burgum.

146 goals in 9 seizoenen
Ondanks zijn vele blessures de afgelopen twee jaar staat de teller van Rienk al op 146 doelpunten in 9 seizoenen. Hij begon met voetballen bij VCR in zijn woonplaats Rinsumageest en stapte na een aantal jaren over naar de jeugd van Broekster Boys (nu Broekster Wâlden). Na een aantal succesvolle jaren besloot Rienk terug te keren naar VCR, waar hij met vrienden kon voetballen. Hier kende hij uiteindelijk vier fantastische seizoenen in VCR 1 waarin hij maar liefst 104 competitiedoelpunten maakte.

Dit bleef niet onopgemerkt. Hij verkaste opnieuw naar Broekster Boys en ging bij 'De Broek' in de tweede klasse vrolijk door met het maken van doelpunten. In zijn eerste drie seizoenen maakte hij er 41 in competitieverband.

Rentree
In de afgelopen twee jaar kende Rienk vervelende tijden met een schouder- en een zware knieblessure. Toch kwam er weer licht aan het eind van de tunnel. Dit jaar keerde hij terug in de hoofdmacht van Broekster Boys en speelde weer zijn eerste minuten. Door de coronacrisis bleef het helaas bij die enkele minuten.

Inmiddels woont Rienk in Burgum en heeft hij ontzettend veel zin om komend seizoen weer helemaal topfit te worden en een toegevoegde waarde te zijn voor de selectie van FC Burgum 1! Zoals Rienk het zelf al zei: ,,Ik ha der sin oan en sjoch der nei út om by FC Burgum te fuotbaljen!"

Wij heten Rienk van harte welkom en hopen hem volgend seizoen in het mooie tenue van FC Burgum te zien vlammen!

Welkom Rienk!💙

 

Jumbo Burgum
Tiltrans
C. van den Adel
Sonac
Expert Meijer
Apuls