De eerste online FC Burgum Bingo een groot succes!

Vrijdagavond 15 mei was daar dan de allereerste online bingo van FC Burgum live op YouTube. Als organisatie hebben wij een geweldige avond gehad, maar gezien de berichtjes op onze sociale kanalen de deelnemers ook. Op de vraag of het voor herhaling vatbaar is, kwam massaal een 'Ja!' als antwoord. Mede daarom zijn we zeker van plan het nog een keer te doen. Wanneer? Dat horen jullie zo snel mogelijk via onze kanalen.

Voorbereiding
Een kleine 2 weken geleden kwam het activiteitenteam van FC Burgum voor het eerst bijeen om het idee 'een online bingo' uit te zetten. Het was nog een grote uitdaging om dit binnen anderhalve week allemaal voor elkaar te krijgen. In samenwerking met het communicatieteam werd er razendsnel een compleet nieuwe Bingo-webshop opgericht waar jullie je bingokaarten konden kopen.

Er moesten natuurlijk ook bingokaarten gemaakt en via de mail verstuurd worden, ook dit werd inventief opgelost. In samenwerking met de Sponsorcommissie werden bij de sponsoren en lokale ondernemers de prijzen aangeschaft. Bijna alle benaderde sponsoren wilden graag meedoen! Een fantastische samenwerking zo tussen FC Burgum en haar sponsoren.

Dank gaat ook nogmaals uit naar SWZ Boso Sneek dat een paar weken geleden zelf een online bingo had georganiseerd. Mede ook door een handleiding voor alle clubs was dit het laatste zetje voor ons om ook zo'n superleuke bingo te organiseren.

Deelname & opbrengst
Al snel bleek dat iedereen binnen en buiten FC Burgum er ontzettend veel zin in had en er werden in no time massaal bingokaarten gekocht. Toen een paar dagen later nog een keer de hoofdprijs bekend gemaakt werd ging het helemaal los. Vanaf zondagmiddag 10 mei t/m vrijdagmiddag 15 mei werden er maar liefst 247 deelnames verkocht en dan ook nog eens 90 extra superbingokaarten. Een fantastisch aantal direct bij de allereerste keer! We willen jullie als deelnemers daarvoor ontzettend bedanken!💙 

Gift
Vanaf de start van de webshop konden er ook giften gedaan worden om zo het activiteitenteam te steunen om nog meer van zulke leuke activiteiten te organiseren. Er werden in totaal 2 giften gedaan en wel van maar liefst 50 euro! Hierbij willen we Bouwbemiddeling de Spriet en Döner Home nogmaals ontzettend bedanken💙

Sponsoren
Via deze weg willen we ook al onze sponsoren nogmaals bedanken voor het mede mogelijk maken van al die mooie prijzen. We beginnen met het bedanken van Expert Meijer Burgum voor het mede mogelijk maken van die geweldige hoofdprijs, de 55 inch tv!

Hieronder alle sponsoren en lokale ondernemers:

 • Oké-PC
 • Tuincentrum Burgum
 • Restaurant & Partycentrum Old Dutch
 • Leffel Sportswear
 • Jumbo Burgum
 • Bakker van den Berg
 • Schilderbedrijf van der Meulen
 • Keurslager Veltman
 • Boekhandel Burgum
 • Mitra Burgum, Slijterij 't Span
 • Blokker

Uitzending
Vrijdagavond 15 mei om 20:00 uur was het dan zover, de allereerste online FC Burgum Bingo. Iedereen keek live op YouTube mee, op de televisie, telefoon, tablet, computer en andere apparaten. Er waren zelfs mensen die meerdere schermen tegelijkertijd gebruikten, mocht het bij één van de schermen haperen dan konden ze direct verder kijken op een ander scherm. Slim bedacht! 

De bingolijn werd in alle telefoons opgeslagen en we konden beginnen. Er werden in totaal 5 kaarten gespeeld. 4 gewone bingokaarten met elk drie rondes en natuurlijk de superbingokaart met alleen de superronde van de volle kaart voor die geweldige 55 inch tv. Uiteindelijk werd het een live-uitzending van 2,5 uur waarbij veel bingoballen voorbij zijn gekomen en prijzen zijn uitgedeeld. De hoofdprijs ging uiteindelijk naar onze hoofdtrainer van het eerste herenteam, Henk Konings!

Terugkijken
De gehele uitzending kun je terugkijken op ons YouTube-kanaal, het filmpje staat ook hieronder.

Facebook & Instagram
Tijden de uitzending zagen we via Facebook en Instagram veel geweldige foto's voorbijkomen. Dit leverde geweldige plaatjes op! Zie hier een impressie:

Jumbo Burgum
C. van den Adel
Expert Meijer
Tiltrans
Sonac
Apuls