FC Burgum 1 toch naar de eerste klasse

Het eerste seizoen van FC Burgum is voor heren 1 toch nog bekroond met promotie naar de eerste klasse. Dames 1 en heren 3 zitten nog even in de wachtkamer.

Heren 1,  dames 1, heren 3, heren 5 en diverse andere teams leken hard op weg naar een kampioenschap. Helaas werd dit door de coronacrisis plotseling onmogelijk gemaakt. Immers, de KNVB legde de voetbalcompetities per direct stil nadat het kabinet de noodzakelijke coronamaatregelen had afgekondigd.

Deur op een kier
Gelukkig hield de KNVB voor bepaalde teams de deur op een kier. Commissie Voetbalzaken diende daarop direct een verzoek in bij de bond om heren 1, heren 3 en dames 1 alsnog te laten promoveren.

Inmiddels zijn we formeel op de hoogte gesteld dat heren 1 gepromoveerd is naar de eerste klasse. Wat betreft de beslissing voor heren 3 en dames 1 moeten we nog even geduld hebben.

Beste tweedeklasser van Nederland
Dat heren 1 promoveert, is op basis van de criteria van de KNVB eigenlijk een logische stap. Onze heren 1 bleken notabene de beste van alle tweede klassers in heel Nederland te zijn! Met slechts 7 verliespunten uit 17 wedstrijden hebben 'onze mannen' een absolute topprestatie geleverd.

Met de versterkingen van Robert Stelpstra, Kees Noordmans en Rienk de Haas wordt volgend seizoen vast ook weer een prachtige klassering gerealiseerd.

Helaas moeten we afscheid nemen van Cor Pieter Pander, Romke Bos en Abe Koopmans. Uiteraard bedanken we deze drie mannen voor hun inzet de afgelopen jaren en wensen hen heel veel succes voor de toekomst. Abe zien we gelukkig nog als trainer bij onze JO15-1.

Rest ons nu nog met spanning af te wachten wat de beslissing zal worden voor onze dames 1 en onze heren 3.

Met vriendelijke groeten,

Dirk van der Woude

Apuls
Jumbo Burgum
Sonac
C. van den Adel
Expert Meijer
Tiltrans