Lars heeft trainersdiploma binnen: ''Mijn doel? hoofdtrainer worden bij SC Heerenveen.''

Lars Douma (19) timmert aan de weg als trainer bij FC Burgum en SC Heerenveen. Kortgeleden bemachtigde hij zijn UEFA C-trainersdiploma. Om hem te feliciteren met deze mijlpaal, ontving hij vanuit de club een FC Burgum-sjaal. Een mooi moment om met deze ambitieuze trainer kort stil te staan bij zijn motivatie en doelen als trainer.

Lars is een echt voetbaldier, het liefst staat hij elke dag op het voetbalveld. Als speler is hij in zijn eerste seizoen als senior direct een onomstreden kracht in de verdediging van FC Burgum 1. De meeste uren brengt hij echter als trainer door op het Koningsland en sportpark Skoatterwâld. Hij is dit seizoen trotse trainer van FC Burgum JO13-1, geeft de hele week training aan SC Heerenveen O17 en ook nog eens 2 dagen in de week aan SC Heerenveen O13.

“Spelers beter maken en zien groeien, dat vind ik echt fantastisch”
Lars begon als trainer bij FC Burgum JO-10, het jaar daarop werd hij trainer van de JO12-2 en dit is zijn tweede jaar bij FC Burgum JO13-1. Daarnaast was hij een jaar lang coördinator van een aantal jeugdteams bij Blauw-Wit.

Wat hij zo mooi vindt aan het trainersvak? “Ik ben trainer geworden omdat ik spelers beter wil maken en het echt fantastisch vind om met ze bezig te zijn en hun te zien groeien. Ik vind het belangrijk dat spelers met plezier naar de training komen en na elke training met een goed gevoel van het veld stappen. En natuurlijk ook dat ze weer wat hebben geleerd.”

Hoofdtrainer worden bij SC Heerenveen als het ultieme doel
Nu het UEFA C-diploma binnen is, gaat Lars komend jaar de cursus UEFA B volgen om een nog betere trainer te worden. Wat zijn doel is als trainer? “Mijn doel is om hoofdtrainer te worden bij SC Heerenveen. Mij is altijd vertelt als je niet voor het hoogst haalbare gaat dan kom je er ook niet.” De eerste stappen richting dit prachtige doel zijn gezet en komend jaar zal Lars nog meer tijd doorbrengen als jeugdtrainer bij SC Heerenveen. Wij wensen Lars hierbij veel succes en plezier toe!

Lijkt het je leuk om zelf als trainer actief te worden bij FC Burgum? Of wil je meer informatie over te volgen cursussen? Stuur dan een mailtje naar vrijwilligers@fcburgum.nl.  

Tiltrans
Expert Meijer
C. van den Adel
Sonac
Jumbo Burgum
Apuls