Auke Hansma naar FC Burgum

Vanaf komend seizoen (2022/2023) zal Auke Hansma (22) de overstap gaan maken van Suameer 1 naar FC Burgum 1. De talentvolle vleugelverdediger keert daarmee terug in Burgum, want hij doorliep het grootste deel van de jeugdopleiding van destijds BBC. Wij zijn als club zeer verheugd dat Auke weer in Burgum komt voetballen en wensen hem heel veel succes!

Auke over zijn nieuwe uitdaging
"Ik ben blij dat ik deze stap mag maken en dat er vertrouwen naar mij uitgesproken wordt, dat heeft er toe geleid dat ik deze stap naar FC Burgum graag wil maken! Van nature ben ik een linksback, door m'n snelheid en energie, dus daar zal ook mijn focus liggen komend seizoen.

Ik kom uit Burgum en heb bij BBC t/m de O17 in alle eerste teams gespeeld en ben daarna naar Sumar gegaan om daar te voetballen met vrienden en dat vooral voor m'n plezier. Toch kwam ik er gaandeweg achter dat ik toch wel weer oren had om op een hoger niveau te gaan voetballen. Zo kwam ik in contact met Jasper en dat gesprek heb ik als zeer positief ervaren! Na nog wat gesprekken met vrienden en familie, besloten om dit mooie avontuur aan te gaan.

Leuk is ook dat ik komend seizoen met nummer 17 op de rug mag gaan spelen, want dit is het nummer binnen onze vriendengroep uit Sumar.

Ik heb enorm veel zin in deze nieuwe uitdaging, dus laat het nieuwe seizoen maar snel beginnen!"

Expert Meijer
Sonac
Jumbo Burgum
Tiltrans
C. van den Adel
Apuls