FC Burgum 2 winnaar nacompetitie!

Het 2de team van FC Burgum heeft het seizoen 2021-2022 geweldig afgesloten door winnaar te worden in de nacompetitie res 1ste klasse – res hoofdklasse. Op de laatste speeldag van de reguliere competitie op 4 juni werd duidelijk dat een mooie 4de plaats op de ranglijst was behaald, maar belangrijker nog was dat door het kampioenschap van Leeuwarder Zwaluwen de mannen uit Burgum de 1ste periode overnamen en daardoor nacompetitie mochten gaan spelen.

Het avontuur van de nacompetitie
Op 11 juni werd de eerste wedstrijd tegen DZOH 2 in Emmen met 2-5 gewonnen en op dinsdagavond 14 juni ging de reis naar Hoogeveen waar, door een 0-2 overwinning, VV De Weide 2 werd uitgeschakeld. Door naar de finale tegen competitiegenoot Blauw Wit’34 2, waar tijdens het seizoen in de uitwedstrijd was verloren en in de laatste thuiswedstrijd een gelijkspel was behaald.

De finale
De finalewedstrijd werd afgelopen zaterdag gespeeld op neutraal terrein, op sportpark De Warren. De FC Burgum aanhang kon dus op de fiets richting de wedstrijd. VV Hardegarijp dank voor de goede organisatie. Het werd een spannende wedstrijd met alle facetten van een finale; veel publiek, de opkomst van de spelers met vuurwerk en rook en dat onder prachtige weersomstandigheden. In de eerste helft een zeer gedreven FC Burgum wat van plan was Blauw Wit '34 niet in hun spel te laten komen. Het harde werken levert halfweg de eerste helft de 1-0 op door een doelpunt van Robert van der Laan. In de blessuretijd komt Blauw Wit '34 door een fraai afstandsschot toch op 1-1.

Na de rust neemt de spanning en de vermoeidheid toe en wordt er volop strategisch gewisseld door trainer Niels Pot. Het lukt FC Burgum 2 de winst veilig te stellen door een prachtig schot van Rick Heegstra wat verdwijnt in de linker bovenhoek. Daarna volgt nog een zenuwslopend kwartier waarin Blauw Wit '34 er alles aan doet om de wedstrijd nog te doen kantelen. Er wordt echter niet meer gescoord en na 8 intense minuten extra tijd kan de overwinning gevierd worden. De ontlading na dit geweldige resultaat is groot, zie ook de foto’s.

FC Burgum 2, gefeliciteerd met dit mooie resultaat!