FC Burgum JO10-1 wint Hein Pieter Reinsma toernooi in Tijnje

Op de sportvelden van VV Tijnje werd afgelopen zaterdag het Hein Pieter Reinsma Toernooi georganiseerd. Na het desastreus verlopen Jantje Beton Toernooi vorige week in Leek wisten de jongens van de JO10-1 dat het roer om moest. Een aantal moeders hadden zelfs al aangeboden om de leiding van Rienk Boskma en Dirk Broos over te nemen. Een voorstel wat overigens niet goed werd ontvangen door de boys van FC Burgum, maar zover hoefde het gelukkig ook niet te komen.

De selectie, die met het oog op de indeling van volgend jaar de laatste weken nogal eens van samenstelling wisselde, bestond vandaag uit de vertrouwde gezichten van Ferre Westerhof, Tyme Broos, Daan Nijboer, Beau Zijlstra, Jorian van der Wal, Stijn Boskma, Niels Tadema & Julian Schram. De deelnemende verenigingen waren VV Tijnje, VV Oldeboorn, VV Heerenveen, VV Wispolia en FC Burgum. Eerst werd er nog even een opmerkelijke warming-up gedaan door de organisatie in Tijnje waarin de spelers in een soort boks-clinic om de beurt een linker en rechter vuistslag in de lucht moesten uitdelen. Er werd gelukkig nog wel even benadrukt dat je dit niet op het veld of thuis en op school moet etaleren. Het is puur bedoeld om de spieren op te warmen of als zelfverdediging.

FC Burgum mag het bal openen tegen VV Oldeboorn. Het wordt een doelpuntenfestijn van jewelste maar de blauwe krachtpatsers komen geen moment echt in de problemen en trekken de wedstrijd met 6-3 naar zich toe. Daarna is het de beurt aan de thuisclub die natuurlijk luidkeels wordt aangemoedigd door het publiek. Eén van de spelers van FC Burgum denkt nog even dat de aanmoedigingen voor hem bedoeld zijn, maar er wordt toch echt “Tijnje Tijnje Tijnje” geroepen en niet “Tyme, Tyme, Tyme”. Toch is het Tyme die het laatst lacht want FC Burgum wint ook deze wedstrijd met 5-2.

Dan begint het blauwe hart natuurlijk al wat sneller te kloppen maar met een wedstrijd tegen hoofdklasser VV Heerenveen voor de boeg weet je dat je niet te vroeg moet juichen. Bovendien is dit een ploeg waar de Burgummers in de competitie nog niet eerder van wisten te winnen. Maar eens moet de eerste keer zijn en laat die keer nou uitgerekend vandaag zijn. Het wordt een mooie spannende wedstrijd die eindigt in een knappe 2-0 overwinning voor Burgum. En dan wordt het pas echt leuk. Nog één wedstrijd te gaan en wel tegen VV Wispolia uit Terwispel. Je zou denken dat de spanning er vol op zit bij onze helden maar als blauwe kometen gaan ze te keer en walsen ze met 5-1 over het arme Wispolia heen.

Dan volgt het mooiste moment van de dag; een prachtige prijsuitreiking waarin de teams één voor één naar voren worden geroepen om een oorkonde en een medaille in ontvangst te nemen. Trots wordt de hoofdprijs in ontvangst genomen door FC Burgum en aan het publiek getoond. Daarna worden de trainers en leiders nog even in het zonnetje gezet.

Met nog een ouder-kind wedstrijd in het vooruitzicht, is het lange seizoen nu dan echt in stijl afgesloten.

C. van den Adel
Expert Meijer
Jumbo Burgum
Apuls
Sonac
Tiltrans