FC Burgum JO13-1 wint Jantje Beton toernooi 2022 en Penalty bokaal

Afgelopen zaterdag deed de jeugd van hoofdklasse team JO13-1 van FC Burgum mee aan het Jantje Beton toernooi 2022 te Leek . Dit Toernooi (de grootste van Noord-Nederland) is gewonnen door FC Burgum JO13-1.

Na voorrondes zijn we als 2e team (op doelsaldo) de halve finale in gegaan in de halve finale speelden we tegen het organiserende (thuis) team VEV'67 Leek en wonnen we met 0-2! Een erg knappe prestatie. Toen volgde de zinderende finale tegen Be Quick Dokkum, We waren de bovenliggende partij creëerden veel kansen maar helaas bleven de doelpunten uit en moest het beslist worden op penalty's. 

Deze penatly serie was een echte triller (enorm spannend) in de serie van drie misten we helaas onze 2e penalty. 
Dokkum mocht de 3e en laatste penalty nemen en bij een goal was Dokkum kampioen echter stak onze doelman daar een stokje voor en redde zeer knap op een goed schot van Dokkum. 

We leefden nog en onze 3e penalty ging er wel in. Daarna ging het om de golden goal. Dit ging mooi gelijk op tot onze keeper ook de 7e penalty stopte en FC Burgum kampioen werd van het toernooi. Tussen de voorrondes en de halve finale deden we ook mee aan de penalty bokaal het hele team moest penalty's schieten tegen een keeper van VeV'67 2. Door dat we slechts 3 penalty's gemist hadden wonnen onze jongens ook de penalty bokaal!
Dat was dus een mooie afsluiter van dit seizoen.

Betrokkene FC Burgum JO13-1

Tiltrans
Expert Meijer
C. van den Adel
Sonac
Jumbo Burgum
Apuls