FC Burgum JO8-1 wint ook Jantje Beton Toernooi

Na de eerdere toernooiwinst in Peize was het afgelopen zaterdag 11 juni weer raak voor FC Burgum JO08-1. Dit keer werd het Jantje Beton Toernooi bij Vev'67 in Leek gewonnen.

De eerste wedstrijd werd gespeeld tegen VV Roden 8-1. Een onbekende tegenstander en dat maakt het spelen van toernooitjes ook zo leuk. Van tevoren zijn de krachtsverhoudingen niet helemaal duidelijk. Al kom je de echte toernooiliefhebbers net als FC Burgum 8-1 bij elk toernooi wel tegen. De krachtsverhoudingen in deze wedstrijd zijn snel duidelijk. VV Roden 8-1 komt er niet aan te pas: FC Burgum 8-1 wint met 5-1.

De tweede wedstrijd werd gespeeld tegen Hardegarijp 8-1. Beide ploegen hebben dit seizoen twee keer tegen elkaar gespeeld en twee keer werd het een zeer ruime overwinning voor FC Burgum 8-1. Het is niet bekend dat Hardegarijp bang was voor hetzelfde scenario want ze verschenen veel te laat voor de aftrap. Er wordt al overlegd met de scheids want volgens de toernooireglementen start je de wedstrijd met een 2-0 achterstand als je 5 minuten te laat komt of je verliest reglementair met 5-0 als je helemaal niet komt opdagen. Zover hoefde het gelukkig niet te komen want ze kwamen toch nog opdagen. Gelukkig maar, want op eigen kracht winnen is natuurlijk ook veel leuker. Omdat de schema's strak in elkaar overliepen bleven er nog acht minuten over om te spelen. In die acht minuten wist FC Burgum 8-1 vier keer te scoren: uitslag 4-0.

De derde en laatste poulewedstrijd werd gespeeld tegen Opende 8-1. Een blik op de stand leerde dat een gelijkspel genoeg was voor de finale tegen de nummer 1 van de andere poule. Gezien het feit dat Opende de eerste twee wedstrijden had verloren en FC Burgum deze ruimschoots had gewonnen twijfelde niemand eraan dat FC Burgum deze wedstrijd ging winnen. Wat vervolgens ook gebeurde, want Opende kreeg alle hoeken van het veld te zien: 9-0 voor FC Burgum 8-1! Finale!

In de finale wachtte Helpman 8-1. Een ploeg die net als FC Burgum 8-1 op veel toernooien actief is. Daardoor hebben de ploegen ook regelmatig tegen elkaar gespeeld met telkens FC Burgum als winnaar. Zo ook bij het toernooi in Peize waar FC Burgum 8-1 nipt met 2-1 wist te winnen. Hoog tijd voor Helpman om die negatieve spiraal te doorbreken. Al dachten de boys van FC Burgum daar natuurlijk anders over. Helpman begon furieus in de finale. FC Burgum kwam er even niet aan te pas. Helpman wist vier grote kansen te creëren echter twee keer ging de bal rakelings naast, één geweldige redding van de keeper, en er werd nog een bal op de lijn gekeerd. Hierbij was de keeper al verslagen maar een speler stortte zich met ziel en zaligheid voor de bal. Het kostte even een paar tranen maar de bal zat er niet in! Nog steeds 0-0 en de storm genaamd Helpman begon af te nemen. Hierdoor kwam FC Burgum terug in de wedstrijd. De eerste kans voor FC Burgum diende zich aan en die was gelijk raak. Een fantastische bal vanuit de verdediging werd op waarde geschat: 1-0 voor FC Burgum. Helpman was aangeslagen en een minuut later viel de 2-0 al. Toen het vrij snel daarna 3-0 werd, kwam de voetbalmachine helemaal los. Helpman was gebroken en FC Burgum wist er nog drie te maken. Daarmee wonnen ze de finale met maar liefst 6-0! En zo ging er weer een grote beker mee naar Burgum.