De wind tegen in Leeuwarden💨😕

Winst en verlies liggen soms dicht bij elkaar. Na een klein uur spelen dachten we verdiend op 0-2 te komen, maar ruim een half uur later ging Blauw Wit '34 in extremis met de overwinning aan de haal. Daarmee zat de wind niet alleen letterlijk (een helft) tegen, maar ook in figuurlijke zin.

Wedstrijd in handen
Op het fraaie en winderige Sportcomplex Wiarda had FC Burgum de wedstrijd na een vroege openingstreffer van Roeland grotendeels onder controle. Bij vlagen werd er aardig gevoetbald en verdedigend werd er weinig weggegeven aan een worstelend Blauw Wit. Tot grote kansen kwamen we zelf in de eerste helft overigens ook amper.

Afgekeurd doelpunt het breekpunt
De tweede helft begon stormachtig. Vanaf de aftrap stond Remco binnen een paar passes oog in oog met de keeper, die de inzet ternauwernood met zijn voeten wist te redden.

Een klein kwartier later zette Harmen met een leep balletje Henny vrij voor de keeper, en die rondde beheerst af. FC Burgum op rozen in de Friese hoofdstad. Maar die rozen verwelkten razendsnel, toen de grensrechter de vlag de lucht in stak voor buitenspel.

Kort daarna schoot Jordy den Hoedt aan de andere kant de 1-1 binnen, waarna de wedstrijd kantelde en de Leeuwarders meer en meer het heft in handen namen. Arjen moest meermaals handelend optreden op doelpogingen van de thuisclub. Net toen men langs het veld had geconcludeerd dat 1-1 over de gehele wedstrijd een goede afspiegeling was, viel in de blessuretijd de 2-1 binnen via de onfortuinelijke Roeland.

Zo zat het ons niet mee en was Blauw Wit voor de tweede keer dit seizoen de gelukkigste in een gelijkwaardige ontmoeting.