Accommodatie

Ons sportpark in beeld

Plattegrond

Nije Westermar

Algemene omschrijving

Naam: Sportaccommodatie Nije Westermar

Titel: Het nieuwe voetbalcomplex van FC Burgum: Sportaccommodatie van het Jaar 2021.

De ‘Nije Westermar’. Een spiksplinternieuwe sportaccommodatie in het hart van Burgum.
Van brand naar nieuwbouw en van een droom naar werkelijkheid; een accommodatie bruikbaar en toegankelijk voor iedereen.

Nieuwbouw

Het eerste plan was renovatie. Maar door een brand in 2017 werd dit een nieuwbouwplan. De lat werd hoog gelegd. Een open sportpark grenzend aan de voetbalvelden midden in Burgum. Een multifunctionele sportaccommodatie die geheel voldoet aan de richtlijnen van NOC*NSF. Toegankelijk voor en te gebruiken door iedereen. Geheel circulair, energieneutraal en zo duurzaam mogelijk gebouwd wat in april 2021 heeft geresulteerd in de NOC*NSF prijs Sportaccommodatie van het jaar.

Samenwerking

Een unieke samenwerking tussen een Burgerinitiatief, Gemeente Tytsjerksteradiel en FC Burgum. Samen hebben zij hun sterk gemaakt voor dit prachtige project. Vanaf het begin zijn alle gebruikers en verenigingen betrokken bij de nieuwbouw van de sporthal. Alle verenigingen hebben hun wensen aangegeven en actief meegedacht over de invulling. Ook bij de uitvoering zijn vele vrijwilligers betrokken geweest. Met elkaar en voor elkaar! Dit heeft geresulteerd tot een vitaal en open sportpark met een verbinding tussen binnen- en buitensport. 

Hûskeamer

FC Burgum beschikt over een prachtig sportcafé genaamd ‘De Hûskeamer’. Dit sportcafé is meer dan een plaats waar je een hapje en een drankje kunt halen. Het is het sociale hart van alle verenigingen. Binnensport ontmoet hier de buitensport. Daarnaast heeft ‘De Hûskeamer’ een belangrijke sociale functie. Het is dé ontmoetingsplaats voor alle mensen uit Burgum en omstreken.

De plek ter bevordering voor ontmoeting, ontspanning, leefbaarheid en sociale contacten. Hier komen mensen samen om na het sporten gezellig wat te drinken.

Fotografie

In het sportcomplex hangen bijzondere foto’s van alle verschillende sporten. Alle sporten zijn in beeld gebracht. Soms met behulp van bouwmateriaal en soms met alleen een lichaamshouding. Alle foto’s zijn anders door de eigen sport en de eigen vereniging. De verbindende lijn zit in de bouwlocatie als achtergrond op alle foto’s. Dynamische en unieke foto’s en voor iedere sport en vereniging een eigen plekje in de Nije Westermar.


Artikelen

Antea Sport zorgt met hypermoderne sportaccommodatie voor verbinding en gezelligheid in Burgum: Klik hier voor het artikel... 

De eerste Hûskeamer met 0.0-tap?: Klik hier voor het artikel...

Nieuw sportief en sociaal hart in Burgum: Klik hier voor het artikel...

Stijlvol sporten in De Nije Westermar: Klik hier voor het artikel...

FC Burgum: een nieuwe accommodatie op een vitaal sportpark: Klik hier voor het artikel...

Burgum heeft Meer Magazine: Nije Westermar: Klik hier voor het artikel...

Een plek voor alle inwoners uit het dorp: Klik hier voor het artikel...

Hier in Burgum zijn we enorm op ons plek: Klik hier voor het artikel...

Sociaal georiënteerde MFA Burgum is ontstaan vanuit een burgerinitiatief: Klik hier voor het artikel...


Foto’s

Ondertaande foto’s zijn gemaakt door Gerard van Beek Fotografie


Video’s


Sportaccommodatie van het Jaar

Artikel: https://www.fcburgum.nl/nieuws/2021/4/nije-westermar-winnaar-sportaccommodatie-van-het-jaar 


Banner De Hûskeamer fan Burgum