Teamindelingen en wedstrijdprogramma

Er wordt hard gewerkt om onze website compleet te maken, dus ook met alle teams en het wedstrijdprogramma. Wil je nu al graag weten in welk team je zit en wanneer de wedstrijden beginnen? Ga dan naar de Voetbal.nl app.
Deze app wordt al door ruim één miljoen voetballiefhebbers gebruikt, onder wie veel leden van onze vereniging. Binnen de vernieuwde app maakt FC Burgum gebruik van Club Mobiel, een functionaliteit die vele (extra) voordelen biedt en ook leuke  en nuttige clubnieuwtjes toont.
Heb je de app nog niet? Ga dan naar een van de appstores en registreer je met het e-mailadres waarmee je bij FC Burgum bekendstaat. Je hoeft dan alleen nog maar een wachtwoord te verzinnen en je kunt aan de slag. Hieronder vind je nog een uitgebreide handleiding.

Foto uploaden
In de nieuwe Voetbal.nl app kun je zelf je foto uploaden. Je bent vanaf heden zelf verantwoordelijk om ervoor te zorgen dat er een goede foto online staat. Wanneer de scheidsrechter de foto afkeurt, kun je niet spelen (of je moet een geldig identiteitsbewijs bij je hebben). Zorg er dus voor dat er een duidelijke, actuele foto zichtbaar is.

Hoe werkt Voetbal.nl?

 1. Je hebt al een account van Voetbal.nl. Je kunt inloggen met je bestaande account. Bij het inloggen wordt er wel gevraagd om het e-mailadres opnieuw te koppelen. Gebruik het adres dat bij FC Burgum in de ledenadministratie bekend is.
  • Hoe weet ik met welk e-mailadres ik bekend sta bij FC Burgum? Het adres waarop je doorgaans de mailtjes van de vereniging ontvangt is het adres waarmee je bekend bent. Stuur anders een e-mail naar de ledenadministratie (ledenadministratie@fcburgum.nl) van FC Burgum om jouw e-mailadres te controleren. Vermeld hierbij duidelijk om welk(e) perso(o)n(en) dit gaat.
 2. Je hebt nog géén account. Via Registreren kun je een nieuw account aanmaken. Zorg er wederom voor dat je een e-mailadres gebruikt dat bij FC Burgum bekend is.

Meerdere kinderen bij FC Burgum
Spelen er meerdere kinderen uit een gezin bij FC Burgum en is een e-mailadres gekoppeld aan meerdere leden van FC Burgum? Geen probleem! Bij het inloggen in de app wordt gevraagd voor welk kind je wilt inloggen. Op deze manier krijg je alle relevante teaminformatie voor dit kind te zien. Switchen naar een ander kind kan door in het menu te kiezen voor “wisselen van persoon”.

Gemak van de app
Via deze app krijg je relevante informatie over je eigen team(s), programma, uitslagen, standen, voorkeurstaken, trainingen, evenementen, vergaderingen, bijeenkomsten en nieuwsberichten. Met name voor teamleiders is het gemakkelijk dat alle teamleden de app gebruiken. Binnen je team kun je zaken als aanwezigheid en auto-indeling met elkaar delen, maar ook afgelastingen en andere voetbalgerelateerde berichten doorgeven. Wedstrijd afgelast en pushmelding ingeschakeld? Dan ben je hiervan direct op de hoogte!

Privacy
Uiteraard voldoet de app aan de nieuwe privacyrichtlijnen. Je bent er zelf de baas over hoe je als lid van de KNVB verschijnt in de Voetbal.nl app, maar ook op de website in de teampagina.
Bij je KNVB-account kun je instellen hoe je naam en foto getoond worden voor andere gebruikers van Voetbal.nl. Dit kun je direct na het inloggen via de app doen of (later) binnen de app via het menu Instellingen > Mijn persoonsgegevens.
Om het via de Voetbal.nl website aan te kunnen passen, klik je bij jouw profiel op Instellingen. Je hebt de volgende mogelijkheden:

 • Normaal - naam en foto zijn zichtbaar
 • Beperkt - naam is zichtbaar;
 • Afgeschermd - naam en foto zijn niet zichtbaar.

Hoe dit werkt, kun je lezen in het artikel Zichtbaarheid Voetbal.nl 
https://www.voetbal.nl/info/87/zichtbaarheid-voetbalnl-knvb-wedstrijdzaken-app

Tip!
Wanneer je kiest om je profiel in de Voetbal.nl app op afgeschermd te zetten, mis je een hoop voordelen. Wanneer je ervoor kiest om je profiel op beperkt of normaal te zetten, heeft dit de volgende voordelen:

 • Je teamleider kan via de app heel snel zien wie er wel/niet beschikbaar zijn voor een wedstrijd, training of teamuitje;
 • Hij ziet een overzicht met namen van teamspelers, in plaats van een lijst waarin bij de helft van de aanmeldingen “Afgeschermd” staat in plaats van de naam van de afgemelde spelers. Mis je jezelf, je zoon of dochter in het selectieoverzicht? Bekijk dan eerst de privacyinstellingen in de app;
 • Een wanhopige leider van een ander team die ontdekt dat hij te weinig spelers heeft, kan jou zo via de app gemakkelijk vinden, wanneer hij op vrijdagavond op zoek is naar spelers die willen invallen in zijn team;
 • Familieleden, vrienden en (geheime) bewonderaars die niet meer precies weten in welk team je speelt, kunnen via jouw naam herleiden welk team dat is en of je zaterdag of zondag moet voetballen en zo ja, waar en wanneer;
 • Je zult ook straks op de website te vinden zijn bij jouw team. Anders staat er ook op de website ‘Afgeschermd’ bij je naam in plaats van de vermelding van je naam.
 • En, tot slot, er kan op je gestemd worden voor de ‘Man of the Match’!

Bekijk ook het filmpje!  

Download de app

 

Zijn er naar aanleiding hiervan nog vragen over het gebruik van de app?
Mail je vraag naar communicatie@fcburgum.nl en wij proberen je op weg te helpen.
Lukt het inloggen niet? Dan verzoeken we je contact op te nemen met de ledenadministratie (ledenadministratie@fcburgum.nl). Vermeld hierbij zoveel mogelijk gegevens, zodat wij jou als lid gemakkelijk kunnen vinden.

Wil je meer info over alle nieuwe functionaliteiten van de apps, dan is er een speciale webpagina waarop deze info staat vermeld. klik hier.
Verder is er nog de nodige informatie terug te vinden via deze pagina van SportLink.

 

 Het communicatieteam FC Burgum

C. van den Adel
Expert Meijer
Apuls
Tiltrans
Sonac
Jumbo Burgum