Sponsorcommissie druk aan de slag tijdens zomerstop

De sponsorcommissie van FC Burgum heeft het tijdens de zomerstop druk gehad. Er moest administratief, fysiek en communicatief veel gebeuren.

Vijf hoofdsponsors

Met ingang van dit seizoen is er een nieuwe opzet van de sponsoring. We kozen voor meerdere hoofdsponsors (C. van den Adel, Apuls, , Tiltrans, Expert Meijer Burgum en Jumbo Burgum en) en om deze te verdelen over de categorieën  Mannen, Vrouwen en Jeugd. De commissie verbond vijf hoofdsponsors aan FC Burgum: twee voor zowel mannen als vrouwen en een voor de jeugd.

Overige sponsorvormen

Stersponsors en subsponsors vormen het middenveld van de piramide. Dankzij de financiële ondersteuning van de laatsten is FC Burgum in staat vrijwilligers kosteloos in clubtenues te steken. Na beide voorgaande sponsorvormen is er een brede laag van cosponsors, die onder andere terug te vinden zijn op de XL-boarding aan de noordzijde van het hoofdveld. Tot slot is er een grote groep bordsponsors, wedstrijdsponsors, adverteerders in de presentatiegids en het programmablad die de piramide completeren.

Sponsorgroep FC Burgum

Bovenstaande sponsors vormen samen de sponsorgroep van FC Burgum. Zij maakt het mede mogelijk, dat de leden tegen een redelijke vergoeding hun sport kunnen beoefenen en representatief verschijnen.

Nieuwe sponsorvormen

In de loop van het seizoen gaan we ons oriënteren op nieuwe sponsorvormen zoals het adverteren via social media en via het beeldscherm in het clubhuis. Ideeën zijn welkom via sponsoring@fcburgum.nl of rechtstreeks bij een van onze commissieleden (zie onder).

Via de sponsorcommissie

Wanneer een team iets, tassen, inloopshirts, wil aanschaffen en er is daarvoor een sponsor beschikbaar, neem dan contact met de sponsorcommissie op. Dan kunnen wij proberen een deal met de sponsor te sluiten. Het is zo dat de club er ook iets aan moet hebben, want de sponsor maakt gebruik van de uitstraling en advertentiemogelijkheden die de club biedt.

Leffel Sportwear

De club wil ook een uniforme uitstraling en daarom wordt alles via Leffel Sportswear aangeschaft inclusief clublogo. De kosten zijn voor de sponsor, die een nota krijgt van Leffel Sportswear. Verder sluit de sponsor een contract met de club, waarin de jaarlijkse sponsorbijdrage wordt vermeld. FC Burgum is met Leffel Sportswear een uitstekende samenwerking aangegaan voor alle voetbalgerelateerde kleding. Leden van FC Burgum kunnen zo voor een redelijk bedrag hun spullen aanschaffen.

Boarding

Tot slot een opmerking over de boarding. Rond veld 5 heeft deze een metamorfose ondergaan. Borden zijn vervangen en nieuwe aangebracht. Voor de start van de competitie hopen we alles klaar te hebben..

 

Oan’t sjen by FC Burgum.

Gauke Haagsma (vz) Jurjen van der Wal (admin) Fokke Linting, Klaas de Haan, Douwe Hooijenga (allen relatiebeheer) Jochum van der Meulen (nieuwe media), Sjoerd Hoekstra en Tjeerd Heidstra (algemene ondersteuning).

 

Sonac
Tiltrans
Jumbo Burgum
Apuls
C. van den Adel
Expert Meijer