Vertrouwenscontactpersoon

Op dit moment is er een vacature voor de vertrouwenscontactpersoon. Ben jij diegene die wij zoeken? Stuur dan een mail naar vrijwilligers@fcburgum.nl 

Wat is een vertrouwenscontactpersoon?
Binnen FC Burgum proberen we een sfeer te scheppen waar iedereen in een veilige en plezierige omgeving kan voetballen. Maar stel dat je last hebt van (grensoverschrijdend) gedrag zoals pesten, discriminatie, agressie of seksueel ongewenst gedrag, dan kun je bij mij terecht.

Het gaat eigenlijk over alle gedrag waardoor je je niet prettig en veilig voelt bij het sporten. We bespreken samen je melding. Als VCP ben ik een eerste aanspreekpunt. Ik luister goed naar je verhaal en samen met jou bekijk ik hoe je probleem het beste kan worden aangepakt. We bekijken welke stappen je kunt nemen of ik denk met je mee wie jou zou kunnen helpen.

Het kan zijn dat je met de betreffende persoon in gesprek gaat of met je trainer of het bestuur. Ook kan ik je verwijzen naar een andere persoon of hulpverlener. Verder kan het zijn dat ik zelf eerst om advies vraag bij het Vertrouwenspunt Sport over de juiste stappen.
 
Altijd vertrouwelijk
Als vertrouwenscontactpersoon ben ik er voor alle sporters, ouders van sporters, trainers, leiders en vrijwilligers. Ik werk onafhankelijk van het bestuur en onze gesprekken zijn altijd vertrouwelijk. Ik schrijf een verslag van je melding naar het bestuur zonder je naam te noemen.
 
Je kunt per mail contact met me opnemen. Schrijf in je mail nog niet precies waarom je contact opneemt, je naam en telefoonnummer is voldoende en dan maken we een afspraak. Mijn emailadres is: vertrouwenscontactpersoon@fcburgum.nl