Vertrouwenscontactpersoon

Wat is een vertrouwenscontactpersoon?
Binnen FC Burgum willen we een sfeer scheppen waar iedereen in een veilige en plezierige omgeving kan voetballen. Maar stel dat je last hebt van – grensoverschrijdend – gedrag zoals pesten, discriminatie, agressie of seksueel ongewenst gedrag, dan kun je bij ons terecht.

Het gaat over alle gedrag waardoor jij je niet prettig en veilig voelt bij het sporten. We bespreken samen met jou je melding. Als vertrouwenscontactpersonen zijn wij een eerste aanspreekpunt.
We luisteren goed naar je verhaal en samen met jou bekijken we hoe je melding het best kan worden aangepakt. We bekijken welke stappen je kunt nemen en we denken met je mee wie jou zou kunnen helpen. Het kan zijn dat je met de betreffende persoon in gesprek gaat of met je trainer of met het bestuur. Ook kunnen we je verwijzen naar een andere persoon of hulpverlener. Verder kan het zijn dat wij zelf eerst om advies vragen bij het “Centrum Veilige Sport Nederland” of de voetbalbond.

Altijd vertrouwelijk
Als vertrouwenscontactpersonen zijn wij er voor alle sporters, ouders van sporters, trainers, leiders en vrijwilligers. We werken onafhankelijk van het bestuur en onze gesprekken zijn altijd vertrouwelijk.

Je kunt per mail of telefoon contact met ons opnemen. Je hoeft niet precies in je mail te schrijven waarom je contact opneemt. Je naam en telefoonnummer is voldoende en dan maken we een afspraak. 

Ons mailadres is:  vertrouwenscontactpersoon@fcburgum.nl 


Age Tolsma: 06-39705696


Christa Bousma: 06-41547460

Wil je liever contact met iemand buiten de club? 
Dat kan bij onderstaande organisaties:

KNVB  
https://www.knvb.nl/themas/seksuele-intimidatie/vertrouwenscontactpersoon 

Centrum Veilige Sport Nederland
https://centrumveiligesport.nl/ 

Fier
https://www.fier.nl/chat-sport/