🗞️ FC Burgum kan titelfavoriet één helft bijbenen

De aanhang van Burgum was optimistisch, toen ze in de rust aan hun koffie nipten. Het geloof in een stunt tegen het ongeslagen ONS Sneek was aanwezig na een eerste helft waarin we ons prima staande hielden. Wie vervolgens zes minuten te laat naar buiten stapte, zag tot zijn verbijstering echter 0-2 op het scorebord staan. Daarmee was de kans op een stunt verkeken.

Ruiken aan een voorsprong
Het eerste half uur was uitstekend van onze zijde. De Sneekers kwamen ondanks veelvuldig balbezit tot geen enkel schot op doel, terwijl wij zelf drie goede kansen creëerden. Remco was vroeg in de wedstrijd het dichtste bij de 1-0, toen hij een tweede bal vanuit de lucht in één keer vol op de pantoffel nam. Keeper Max Wolfs tikte de bal op katachtige wijze net onder de lat vandaan. Niet lang daarna moest hij opnieuw redding brengen op een kopbal van Henny. De derde kans was na een half uur spelen voor Yorn, maar na een knappe aanval werd zijn schot in de kiem gesmoord door een goed verdedigend blok.

Vervolgens nam ONS het heft meer en meer in handen, maar de strijdlustige Burgumer defensie was voor rust niet te slechten.

Een maatje te groot
In tegenstelling tot ons, startte ONS messcherp aan de tweede helft. In de zes minuten na rust was het tweemaal doortastender, met twee doelpunten tot gevolg: 0-2.

Daarmee was de wedstrijd zo goed als beslist en kon ONS vrijuit voetballen. De oppermachtige Sneekers schroefden het tempo omhoog en lieten zien waarom ze een grote kanshebber zijn voor de titel. Dat de score niet hoger opliep, was te wijten aan gebrekkige afronding en uitstekend keeperswerk van Arjen.

Liet Burgum behalve strijden en tegenhouden dan helemaal niks meer zien? Twee speldenprikken wisten we nog uit te delen, met een venijnig schot van Remco en een aanval waarbij Harmen en Justus een zeker lijkende goal voorkomen zagen worden door een wereldse sliding op het allerlaatste moment.

Volgende week: 'DO OR DIE'🔥💪
Komende zaterdag spelen we een cruciale wedstrijd voor de strijd om (rechtstreekse) handhaving, dan ontvangen we concurrent Drachtster Boys op ons Koningsland.