FC Burgum weet comeback niet te voltooien in heerlijke derby

De ontmoeting tussen FC Burgum en Broekster Boys had alle ingrediënten die je bij een derby verwacht: strijd, veel doelpunten, een wisselend scoreverloop en spelers die soms het randje opzoeken. Om vervolgens na de wedstrijd de strijdbijl te begraven en tot laat in de avond gezellig met elkaar van een feestje in de kantine te genieten.

Spectaculaire comeback
De eerste helft was duidelijk voor de mannen uit Damwoude, die al vroeg op voorsprong kwamen door een eigen doelpunt van Burgumer makelij. Ze hielden de overhand en gingen na een goal van Vincent Hoekstra verdiend met een 0-2 voorsprong de rust in.

Een getergd Burgum tapte na rust uit een heel ander vaatje en zette de wedstrijd in een kwartier tijd met drie doelpunten naar zijn hand. Twee doelpunten van Yorn Sikkenk trokken de stand gelijk, waarna Remco Bouius vanaf grote afstand met een poeier de keeper volledig verraste: 3-2, Burgum op voorsprong!

De 3-3 als breekpunt
Het overrompelde Broekster Boys leek de weg kwijt. "Nei de 3-2 wiene wy ryp foar de sloop", aldus één van de Damwâldsters na afloop. Een grove fout in de defensie van Burgum leidde echter plotseling tot de 3-3, een doelpunt dat achteraf het breekpunt zou blijken. Broekster Boys kreeg nieuwe energie, terwijl bij Burgum het opgedane vertrouwen een flinke knauw kreeg.

In een intense slotfase, met twee teams die speelden voor de winst, trok Broekster Boys met 2 doelpunten (tweemaal Bauke Jan Douma) aan het langste eind. Daarbij werd soms het randje opgezocht en ontstond er nog even tumult na een 'rode' tackle van Jos Regnerus. Na het laatste fluitsignaal keerde de rust, zoals het hoort, terug en werd er in de kantine nog lang met elkaar genoten van een hapje en een drankje. Laat het een voorbeeld zijn voor sommige aanwezige jeugd van beide clubs: fanatiek en respectvol tijdens de wedstrijd en samen de kantine in na afloop💙❤️