GEZOCHT: Scheidsrechters­coördinator

Help jij een handje mee?
Vanwege het aanstaande vertrek van Douwe Heegstra zijn we op zoek naar een nieuwe scheidsrechterscoördinator, die ervoor zorgt dat de jongere jeugdteams van FC Burgum voorzien zijn van een scheidsrechter, ook wel spelbegeleider genoemd. Help jij mee om dit mogelijk te (blijven) maken en kan Douwe jou binnenkort inwerken als zijn opvolger?

Wat ga je doen?
Je maakt de scheidsrechterplanning voor de jongere jeugdteams, die op een kleiner speelveld voetballen. De scheidsrechters bij deze wedstrijden zijn voetballers/voetbalsters uit onze seniorenteams. Je informeert de leider op welke data zijn/haar team scheidsrechters dient te leveren, waarna de leider je naam/namen doorgeeft die gaan fluiten.

Naast de leiders van onze seniorenteams heb je veelvuldig contact met wedstrijdsecretaris(sen) over de wedstrijdplanning en werk je samen met Ted Hirdes, die als scheidsrechterscoördinator verantwoordelijk is voor de scheidsrechterplanning van de ‘vaste’ scheidsrechters bij de wedstrijden op groot veld.

Wanneer je het leuk vindt, kun je daarnaast meedenken over thema’s als opleiden en waarderen van onze scheidsrechters, maar dit is optioneel.

Wanneer en hoe vaak?
Je maakt wekelijks de planning, met uitzondering van de betreffende vakanties. De momenten waarop je de planningen maakt, kun je grotendeels zelf bepalen. Je hoeft op zaterdag niet aanwezig te zijn op ons complex.

Wat maakt het leuk?

  • Het contact met alle vrijwilligers, je leert veel mensen binnen onze club (beter) kennen (scheidsrechters, leiders, wedstrijdsecretarissen, bestuur etc.)
  • Je levert een belangrijke bijdrage aan het voetbalplezier bij alle wedstrijden die wekelijks plaatsvinden
  • De flexibiliteit, je kunt grotendeels zelf bepalen wanneer je je werkzaamheden verricht
  • Je wordt tijdens de beginperiode zorgvuldig begeleid door de aftredende scheidsrechterscoördinator Douwe, we doen het met z’n allen!

Kop jij deze vacature in óf geef jij de assist door ons iemand anders te tippen? 😊
Laat het dan weten aan onze vrijwilligerscoördinatoren Richard de Boer (0655513904) of Willem Vlietstra (0618289148). Mailen kan ook, naar vrijwilligers@fcburgum.nl.

Jumbo Burgum
Apuls
C. van den Adel
Expert Meijer
Sonac
Tiltrans