Invoering VOG-verplichting

Binnen FC Burgum zetten we ons maximaal in voor een veilig sportomgeving. Eén van de instrumenten die we daarvoor inzetten is de Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG). Vanaf heden hanteren wij binnen onze club een actief VOG-beleid. Vrijwilligers en betaalde krachten die direct contact hebben met minderjarigen of andere kwetsbare personen zijn verplicht om een VOG in hun bezit te hebben. Het volledige VOG-beleid is terug te vinden op onze website. Klik hier om het volledige VOG-beleid direct te openen.

Wie moet een VOG aanvragen?

Dit geldt voor de volgende functies binnen FC Burgum: trainer, leider, hoofd jeugdopleiding (HJO), technisch coördinator, kantinemedewerker, medisch verzorger, bestuurslid en vertrouwenspersoon.

Ben je actief in de hierboven genoemde functies en heb je nog geen VOG aangevraagd én laten zien/ingeleverd, dan zul je binnenkort een mail ontvangen met daarin het verzoek om dit alsnog te doen. Je mag ook zelf een mailtje sturen naar vog@fcburgum.nl om aan te geven dat je een VOG wilt aanvragen.  

Ook voor vragen en/of opmerkingen kun je gerust een mailtje sturen naar vog@fcburgum.nl. De VOG-commissie (bestaande uit Gea Fennema, Willem Vlietstra en Freddie Kooistra) neemt dan contact met je op.

C. van den Adel
Expert Meijer
Jumbo Burgum
Tiltrans
Apuls
Sonac