FC Burgum likt de wonden na gevoelige nederlaag tegen Drachtster Boys

De belangen waren gisteren voor beide teams groot op een gezellig druk Koningsland. Het was immers aanhaken of afhaken voor de veilige plekken. Dat vertaalde zich in een open wedstrijd tussen twee teams die beide speelden om te winnen.

Scorend vermogen
De eerste helft was in evenwicht, met aanvallen en kansen over en weer. Zelf waren we meerdere keren zeer dreigend in de zestien van Drachtster Boys, maar opnieuw ontbrak het ons aan het vermogen om dat om te zetten in doelpunten.

Drachtster Boys sloeg kort voor en na rust wél toe. De 0-2 zorgde voor vertrouwen bij de Drachtsters, die in de tweede helft het betere van het spel hadden. Tien minuten voor tijd bracht de aansluitingstreffer van Henny de spanning nog even terug, maar uiteindelijk zorgde 'man of the match' Dylan Smit voor de beslissende en verdiende 1-3.

Lichtpuntjes🌟
De nederlaag betekent dat rechtstreekse handhaving op dit moment ver weg is en dat de focus voor nu ligt op het veiligstellen van de nacompetitie.

In die strijd kunnen we iedereen goed gebruiken, en dus is het positieve nieuws dat Douwe, Harmen en Justus weer steeds fitter worden en dat JO19-spelers Tjisse, Lennert en debutant Marco Vries een goede indruk achterlieten.