Goede deelname Old Stars aan toernooi Irnsum

Afgelopen woensdag namen de Old Stars van FC Burgum deel aan het sterk bezette toernooi in Irnsum. En niet zonder succes!

Na ontvangst met koffie en koek ging het toernooi rond 11.00 uur van start. Er waren twee poules gemaakt met ieder vier teams. Voor FC Burgum begon het toernooi tegen Always Forward uit Hoorn. Een van de twee ploegen die ook in competitieverband spelen. Tegen deze ploeg bleek al snel dat FC Burgum duidelijk tekortkwam; de wedstrijd werd met 7-1 verloren. 

Gelukkig troffen onze Old Stars na deze eerste wedstrijd twee meer gelijkwaardige ploegen. Beide wedstrijden werden gewonnen, waardoor FC Burgum tweede in de poule werd. 

Na de goedverzorgde lunch begonnen de kruisfinales. Hierin was Steenwijk de tegenstander. Ook deze ploeg speelt in competitieverband. Een sterke ploeg die duidelijk de favoriet was. Echter, wie niet sterk is moet slim zijn. FC Burgum zat er gelijk bovenop, gaf geen centimeter ruimte en schroomde niet een overtreding te maken of tijd te rekken. Dit werd de mannen niet in dank afgenomen, maar het had wel effect. Onze Old Stars wonnen met 2-1.

De finale ging dan ook tussen FC Burgum en Always Forward. Onze Old Stars waren gewaarschuwd gezien de eerste wedstrijd. Deze keer werd met 3-0 verloren, al met al een prachtige tweede plaats!

Na de derde helft in de kantine vertrokken de mannen weer richting Burgum. Nu op naar het volgende toernooi: 18 april in Berlikum.

C. van den Adel
Sonac
Expert Meijer
Tiltrans
Apuls
Jumbo Burgum