JO15-1 door naar halve finale bekertoernooi

Afgelopen dinsdag was het een drukte van belang rondom veld 2 op ons sportcomplex. De bekerwedstrijd tussen FC Burgum JO15-1 (hoofdklasse) en vv Heerenveen JO14-1 (divisie 4) werd gespeeld, onder toeziend oog van vele supporters. De inzet was een plaats in de halve finale van het KNVB bekertoernooi.

Om 19.00 uur gaf de scheidsrechter het fluitsignaal; vv Heerenveen deed de aftrap en vier FC Burgum spelers renden werkelijk als een ware storm achter de bal aan. De bal werd snel ontfutseld van een vv Heerenveen verdediger en voordat het aanwezige publiek het in de gaten had, lag de bal al achter de Heerenveense doelman. Na zo’n 10 seconden stond de 1-0 al op het scorebord, wat een droomstart! De storm bleef maar over het veld waaien. Door goed en snel spel aan de kant van JO15-1 bleef het tweede doelpunt niet lang uit.

Jammer genoeg voor de technisch vaardige Heerenveense jongens kwamen zij waarschijnlijk niet echt tot hun spel. Dat zal ook de verdienste zijn geweest van de mannen van FC Burgum want zij zaten er de hele wedstrijd bovenop. Voor rust kwam de 3-0 ook nog op het scorebord.

Na rust is het altijd oppassen, want je weet nooit hoe de jongens weer uit de kleedkamer komen. Voor Burgum bleek dat uiteindelijk niet een zorg te zijn want het spelbeeld bleef min of meer gelijk. De druk vanuit FC Burgum was hoog, de jongens van vv Heerenveen kwamen af en toe op de speelhelft van FC Burgum, maar dan greep de verdediging goed in en anders had de keeper een goede actie in petto. Na 70 minuten voetballen was de eindstand bekend: 4-1.

FC Burgum JO15-1 is weer een ronde verder in het bekertoernooi; zij kunnen zich opmaken voor de halve finale! Een prachtige prestatie!