JO10-1 wint het districtskampioenschap!

Afgelopen zondag was het een drukte van belang op ons sportcomplex. Vele jeugdteams waren aanwezig en streden, in weer en wind, om het districtskampioenschap. FC Burgum JO10-1 deed ook mee aan dit toernooi en wist in hun leeftijdscategorie met de beker naar huis te gaan. Door deze winst mogen ze in juni meedoen aan het Nederland Kampioenschap! Gefeliciteerd jongens!

Lees hieronder het verslag van deze dag.

Op zondag 24 maart werd bij FC Burgum het Districtskampioenschap Noord voor de JO9 en JO10 gespeeld. Om een toernooi van deze omvang met 24 teams te organiseren en FC Burgum als gastvereniging goed op de kaart te zetten is een hele klus waar nogal wat vrije uurtjes inzitten. Als dan op de zaterdag ervoor alles tiptop in orde lijkt voor de grote dag blijken alle kleedkamers van FC Burgum een ravage! Stuk voor stuk zitten ze onder de modder en overal liggen etensresten, papiertjes, flesjes je kan het zo gek niet bedenken. Het lijkt wel of hebben er geen voetballers maar een stel … ingezeten deze dag! Zo kan FC Burgum geen 24 teams ontvangen dus zaterdagavond laat worden alle kleedkamers nog uitgemest zodat alles spic en span is voor de volgende dag!

Poulefase FC Burgum 10-1
Aangezien de boys van de 10-1 per fase 2 al bij de JO11 spelen is het even afwachten hoe ze het weer oppakken op een kleiner kwart veldje. Het blijkt gedurende de dag net als fietsen, je verleert het niet. Helpman wordt in de eerste wedstrijd met 4-1 aan de kant geschoven. De tweede wedstrijd tegen Joure wordt op voorhand als zwaarste wedstrijd in de poule beschouwd maar FC Burgum 10-1 heeft de wind in de zeilen, zowel letterlijk als figuurlijk want de schaal van Beaufort geeft windkracht 8. En dat voetbalt natuurlijk lekker al spelen ze de tweede helft tegen de wind in. Het deert de jongens niet. De wedstrijd wordt met 4-0 gewonnen. De derde en laatste poulewedstrijd wordt gespeeld tegen Blauw Wit'34 en dat wordt een walk in the park: 5-0 winst. Daarmee eindigen ze als eerste in de poule en staan ze in de halve finale.

Halve finale FC Burgum 10-1 - Joure 10-1
In de halve finale treffen ze wederom Joure dat dankzij en miraculeuze 7-0 overwinning tegen Helpman op doelsaldo als beste nummer 2 doorgaat naar de halve finale. In de poulefase wist FC Burgum met 4-0 te winnen. Mede daardoor zal Joure extra gebrand zijn om juist nu wel te winnen. Joure schiet uit de startblokken en ze komen snel op een 0-1 voorsprong. Maar dit is de dag van FC Burgum 10-1. Ze draaien het helemaal om en winnen met 4-2! Daardoor staan ze voor het derde jaar op rij in de districtsfinale, een topprestatie!

Finale FC Burgum 10-1 - GRC Groningen 10-1
Beide teams hebben alle wedstrijden gewonnen en staan daardoor terecht in de finale. FC Burgum trapt af en laat er direct geen misverstand over bestaan wie er straks met de grote wisselbeker naar huis wil. Save the best for last lijkt het credo. GRC Groningen komt er niet aan te pas, ze worden helemaal tureluurs getikt door FC Burgum. En als ze de bal dan verliezen duiken ze er als een stel leeuwen bovenop om de bal terug te veroveren. Als de masterclass voorbij is staat er 5-0 op het scorebord!! FC Burgum 10-1 is net als vorig seizoen Districtskampioen! Daarmee beschikken ze nu over 2 NK tickets. 1 voor de JO10 en 1 voor de JO11 Generaal waar ze zich eerder al voor hebben geplaatst. Omdat beide toernooien op dezelfde datum zijn zal er een keuze moeten worden gemaakt. Een luxe keuze die niet veel ploegen hoeven te maken.
Speciale dank voor de mannen die de kleedkamers hebben schoongemaakt. Ook het kantinepersoneel van de zondag en alle 12 scheidsrechters die hebben gefloten, nogmaals bedankt! 

 

Apuls
C. van den Adel
Tiltrans
Sonac
Expert Meijer
Jumbo Burgum