Een prima oefenwedstrijd voor het vrije paasweekend met weer een debutant⚽️

Gisteravond stond de oefenwedstrijd tegen SC Twijzel op het programma en met een 0-4 overwinning was dat een prima pot! Met 18 selectiespeler waaronder spelers van FC Burgum 2 en de JO19 stonden er veel andere namen op het veld wat de wedstrijd extra leuk en interessant maakte.

De start was wat stroefjes van beide kanten. Op een afstandsschot van eigen helft door een speler van Twijzel na, waren er nagenoeg geen kansen. Daarna wisten wij elkaar beter en beter te vinden en dat resulteerde in een kans voor Roel en twee keer voor Thomas. Die gingen er helaas niet in, maar 5 minuten daarna schoot Steffen de bal koelbloedig binnen op aangeven van Roel. Hierna kregen we meer en meer grip op de wedstrijd en dicteerden we het spel met als gevolg dat Thomas vlak voor rust de zestien kwam binnenstormen en een uitstekende voorzet van Justus wist af te ronden.

Wisselingen en een officieuze debutant
Met een 0-2 voorsprong mochten in de tweede helft acht andere spelers hun opwachting gaan maken. Alleen Simon, Jacob en Merijn hielden hun wedstrijdtenue aan voor het vervolg. Naast dat Youri en Jordy vanuit het tweede in konden vallen was er ook het officeuze debuut voor Lucas de Witte💪

Er waren genoeg kansen, maar het was pas de 78e minuut voordat het net opnieuw gevonden werd. Wel een opmerkelijk doelpunt, want door goed drukzetten aan onze kant moest de centrale verdediger van Twijzel de bal terugspelen op zijn keeper. Die dacht het balletje wel even aan te kunnen nemen, maar een klassiek slippertje was het gevolg, want de bal ging onder zijn voet door de goal in.

Het laatste doelpunt was voor Yorn! Hij wist met een leep buitenkantje de verdedigers en de keeper van Twijzel fenomenaal het nakijken te geven en de bal de goal in te schieten. Een afstandsschot van Jordy die net over kruising ging en nog een uitstekende redding van de ingevallen Mark Link waren de laatste gebeurtenissen in een leuke oefenpot.

Dit paasweekend zijn we vrij en dan vanaf volgende week gaan we ons opmaken voor een mooie uitwedstrijd naar Kampen!🚌 Dan spelen we om 15:00 uur tegen Go Ahead Kampen, de nummer 5 van de 1e klasse!