Winst in Drogeham voor FC Burgum 6!💪🔥

U kent ze wel, doordeweekse speelavond op een donderdag, vertrapt grasveld, windstil en aan de frisse kant. Tijd voor een potje kelderklasse voetbal! Na een ontzettend sterke 1e helft, wist Burgum 6 de voorsprong met 2 doelpunten te verzilveren. Goed positiespel en volwassen voetbal, leverde al snel veel kansen op, waar Ate-Durk van der Woude er 2 van wist te benutten.

De scheidsrechter kreeg op bepaalde momenten nog commentaar te horen aan de kant van Drogeham, waarop de legendarische uitspraak volgde: “Ik mat it sjen, NET HJERRE!” – aldus de scheidsrechter.

De 2e helft kreeg een ommekeer en Drogeham wist een tandje bij te zetten. Helaas ging het net iets te veel over de schreef wat hen maar liefst 3 gele kaarten opleverde, gedurende de 2e helft. Dankzij enorm belangrijke reddingen van keeper Jisse Haanstra (bekend van de befaamde omhaal tegen, jawel, Drogeham 3!) wist Burgum 6 de nul te houden. Althans, dat dachten ze, totdat Jacob Bouma in de 87e minuut de 1e gele kaart aan de kant van Burgum 6 wist te krijgen. Dit zorgde voor de uitspraak: " Noh jong... Dy dikke dwaas ron tsjin my oan, en ik krij giel?! Man man man..." - aldus de centrum verdediger.

Pas in de 90e minuut wist Drogeham 3 de aansluitingstreffer te maken, waarna een speler van Drogeham het een goed plan vond om Ruben Swart een trap na te geven. Geel! Beide partijen gingen verder met 10 man, totdat de scheids het wel genoeg vond en er een einde aan maakte. Eindstand: 1-2!

Al met al een wedstrijd waarin Burgum 6 goed voetbalde, maar zich ook sterk staande wist te houden 👏