Achter de schermen maar onmisbaar: de scheidsrechterscoördinatoren

Geen voetbal zonder de wekelijkse inspanningen van de scheidsrechterscoördinatoren. Waar Ted Hirdes zorgt voor het inplannen van de scheidsrechters voor de wedstrijden op groot veld, daar zorgt Mirjam Veenstra (foto) ervoor dat de jeugdteams die op klein veld spelen een spelbegeleider hebben.

Spelbegeleiders
De spelbegeleiders zijn voornamelijk spelende leden uit de seniorenteams en JO17, JO19 en MO20. Elk seizoen komt elk lid uit deze teams één of (indien nodig) twee keer aan de beurt om een wedstrijd van de jongere jeugd te begeleiden.

Leuke 'puzzle'🧩
Mirjam vindt het leuk om elke week weer de 'puzzle' te leggen. "Het geeft me voldoening om voor elke wedstrijd een spelbegeleider te vinden, zodat de jongste teams op zaterdag weer lekker kunnen voetballen. Daarbij heb ik veel contacten binnen de club, voornamelijk met Ted, de leiders en de wedstrijdsecretarissen." Ze vindt het handig dat ze dit vrijwilligerswerk thuis en op haar eigen tijd kan doen.

Samenwerking met leiders cruciaal
Het maken van de planning is best een uitdaging, want bij het toewijzen van spelbegeleiders moet ze rekening houden met de speeltijden van de (senioren)teams zelf. Vervolgens zijn de betrokken leiders, van de teams die een spelbegeleider moeten leveren, cruciaal bij het afronden van de wekelijkse planning. "Het scheelt mij veel tijd als een leider mij tijdig de naam/namen doorgeeft, zodat ik er niet 'achteraan' hoef en tijdig de planning rond kan maken. Gelukkig verloopt die samenwerking meestal heel goed."

Help jij mee?
Wil jij iets voor FC Burgum betekenen en lijkt het je leuk om Mirjam hiermee te helpen? Stuur dan een berichtje naar vrijwilligers@fcburgum.nl of 0618289148.

Sonac
Apuls
Tiltrans
Jumbo Burgum
C. van den Adel
Expert Meijer