FC Burgum JO15-1 wint KNVB-beker!🏆

Afgelopen zaterdag was de finaleronde om de KNVB-beker. FC Burgum JO15-1 had zich hiervoor geplaatst; een geweldige prestatie op zich! Maar de jongens wilden meer. Ze wilden de beker winnen!

Veel meegereisde supporters
Vroeg in de ochtend vertrok de bus met spelers, staf en supporters naar Hollandscheveld. Daar stond om 11.00 uur de wedstrijd ST Hoogeveen/Tiendeveen JO14-1 tegen FC Burgum JO15-1 op het programma. Bij aankomst bleek dat er enorm veel supporters op eigen gelegenheid naar Hollandscheveld waren gereisd. Geweldig! Het leek qua publiek wel een thuiswedstrijd!

Lastig begin
Even voor 11.00 uur betraden de spelers met gespannen gezichten het veld. Nu moest het gebeuren! De eerste minuten waren lastig. FC Burgum speelde vanaf het begin met veel druk vooruit, maar Hoogeveen zat er ook bovenop! Het leverde pittige duels en dito overtredingen op, met name van Hoogeveense kant. In deze beginfase was het FC Burgum die in de 7e minuut de leiding nam: 0-1! De eerst druk was er af, waardoor het spel steeds beter werd. Twintig minuten later werd de 0-2 gescoord. Dit was tevens de ruststand.

Ruime winst
Na rust is het altijd afwachten hoe de beide teams uit de kleedkamer komen. Gelukkig voor de Burgumer kant gaf het eenzelfde spelbeeld als in de eerste helft: FC Burgum voetbalde goed, veelal op de helft van Hoogeveen en bracht de score binnen 5 minuten na rust op 0-4. In het restant van de wedstrijd werd er nog twee keer gescoord door de jongens uit Burgum: 0-6 winst. Een geweldige prestatie! 

Beker mee naar huis
Door de winst kregen de jongens van FC Burgum JO15-1 de felbegeerde ‘Zwaluwen Jeugdbeker O14 en O15 A-categorie Noord’ uitgereikt, nadat ze eerder allemaal een mooie medaille omgehangen kregen. Na een feestje in de bus, werden de spelers en staf nog gehuldigd op het eigen sportcomplex in Burgum. 

Grote dank aan alle meegereisde supporters en aan Willem Vlietstra, teammanager FC Burgum 1, die de jongens in de rust van het eerste geweldig in het zonnetje heeft gezet.

Tiltrans
Jumbo Burgum
Expert Meijer
Sonac
C. van den Adel
Apuls