Meidenvoetbal FC Burgum al enkele jaren in de lift

Bij FC Burgum hebben we, samen met vv Noordbergum, ruim 100 meiden die actief bezig zijn met voetbal. Al deze meiden worden begeleid door ervaren, enthousiaste en veelal gecertificeerde trainers. Hierdoor kunnen de meiden zich binnen FC Burgum goed blijven ontwikkelen en kan iedereen haar hobby met plezier uitoefenen. Door open trainingen hopen we onze ambities voor de komende jaren waar te kunnen maken.

Sinds een aantal jaren hebben we een samenwerking met vv Noordbergum. Bestond deze samenwerking in het eerste seizoen nog puur uit het elkaar ondersteunen met enkele speelsters, zodat zowel de FC Burgum speelsters als de vv Noordbergum speelsters zoveel mogelijk met hun eigen teams konden spelen. Inmiddels zijn alle speelsters door elkaar gemixt en kan iederéén voetballen op het niveau dat het best bij haar past.

Door deze samenwerking hebben we momenteel de volgende teams: 2x een MO13, 1x een MO15, 2x een MO17 en 1x een MO20. We hopen dit uit te kunnen bouwen naar (minimaal) 2 meidenteams per leeftijdscategorie. Daarnaast zijn er nog veel meiden die bij de jongens mee spelen, zoals in onze onderbouw maar ook in JO13-1 en JO14-1.

Het doel van FC Burgum is om alle meiden in de regio de mogelijkheid te bieden om lekker te voetballen, of dit nu in een meiden- of een jongensteam, op recreatief of op prestatieniveau is.
Om iedereen deze mogelijkheid te bieden worden er nu open trainingen georganiseerd.

Wie kan zich aanmelden voor deze open trainingen?
Het antwoord is: iedereen die interesse heeft!

  • Jij hebt nog nooit gevoetbald maar wilt graag eens kijken of het iets voor jou is.
  • Jij speelt nu in een jongensteam maar je hebt geen mogelijkheden om binnen je huidige club in een meidenteam te spelen.
  • Je huidige meidenteam moet misschien wel stoppen in verband met te weinig speelsters.
  • Je kunt bij je huidige club niet in een meidenteam spelen dat bij jouw leeftijd hoort.
  • Jij speelt nu in een meidenteam bij een andere club maar bent op zoek naar een nieuwe uitdaging.
  • Jij wil je meten met meiden die op hoofdklasse-niveau spelen en daarnaast ook meetrainen bij o.a. SC Heerenveen

Wij kunnen je hiermee helpen, dus meld je aan via meisjes@fcburgum.nl 

Na je aanmelding word je ingedeeld bij één van de teams, om daar geheel vrijblijvend een aantal trainingen mee te kunnen doen. Zo krijgen wij een beeld van jou als speelster en krijg jij een indruk van de manier waarop wij bij FC Burgum met het meidenvoetbal omgaan. Lijkt het je vervolgens een mooie, gezellige en interessante uitdaging om volgend seizoen in een van de ST FC Burgum/Noordbergum teams te spelen, dan ben je natuurlijk van harte welkom!

Aanmelden kan via meisjes@fcburgum.nl 
Vermeld hierbij:

  • Je voor- en achternaam.
  • Je leeftijd.
  • Je mobiele nummer.
  • Heb je al eens gevoetbald, of voetbal je nu nog steeds.
  • Waar voetbal je nu.
  • In welk team speel je daar.
  • Heb je een voorkeursteam waar je mee wilt trainen.


ST FC Burgum/Noordbergum MO20-1
Onderstaand een kort filmpje (gemaakt door Jaap Kingma) en flyer om je een indruk te geven van ons MO20-1 team, de manier van trainen, het plezier en de mooie acties. Dit team wordt gevormd door jonge meiden in de leeftijd van 16 tot 19 jaar en bestaat uit speelsters uit de gehele regio, van Leeuwarden tot Oosterwolde. 

De meiden spelen al enkele seizoenen op hoofdklasse-niveau maar ze zijn voor volgend seizoen nog op zoek naar een aantal aanvullingen. Ze hebben mooie ambities en willen wellicht doorstromen naar de landelijke divisie. Zie jij daarin ook een uitdaging? Meld je aan en wij nemen contact met je op.

Volg dit team ook via Instagram: https://www.instagram.com/fcburgum_mo20/ 

Wij zien je graag op ons prachtige sportcomplex Het Koningsland!

Met sportieve groeten,

FC Burgum, afdeling meiden

 

C. van den Adel
Apuls
Jumbo Burgum
Tiltrans
Expert Meijer
Sonac