SV Marum frustreert te laat piekend FC Burgum

Net als in de heenwedstrijd kwam FC Burgum op een ruime achterstand. Waar de Burgumers toen alsnog de winst uit het vuur sleepten, kwam de comeback deze keer te laat, met een 2-3 nederlaag tot gevolg.

Wereldgoal
Burgum startte prima aan de wedstrijd en was in de eerste 20 minuten de betere ploeg, resulterende in kansjes voor Remco Bouius en Harmen Vlietstra. Na 20 minuten mocht Rick Buma namens Marum aanleggen voor een vrije trap. Met de harde wind in zijn rug raakte hij de bal perfect, waarna de bal onhoudbaar in de kruising verdween.

Marum begon vervolgens meer druk naar voren te zetten, waardoor Burgum steeds meer moeite had om tot een geslaagde opbouw te komen. De nieuwe formatie op het middenveld, zonder de geblesseerde Kees Noordmans en Henny Bouius, moest wellicht nog de juiste afstemming vinden. In een poging een oplossing te vinden verslikte Roeland Rusticus zich vervolgens ongelukkig, wat de 0-2 inleidde. Helaas geen VAR van dienst, want op de beelden bleek de doelpuntenmaker meters buitenspel te staan.

Even was de thuisploeg het kwijt, maar kort voor rust herpakte Burgum zich en liet het na om voor rust de aansluitingstreffer te maken. En zo begon Marum het tweede bedrijf evenals in de heenwedstrijd met een marge van twee doelpunten.

Nooit opgeven
Burgum begon met geloof in een nieuwe 'remontada' (wonderbaarlijke comeback) aan de tweede helft, maar maakte het zichzelf erg moeilijk door in de beginfase verdedigend steken te laten vallen. Nadat Arjen Tolman nog een terecht gegeven strafschop had gestopt, kwam Marum zelfs op een 0-3 voorsprong.

Burgum gaf niet op en begon Marum meer en meer terug te dringen op eigen helft, al bleven de Groningers levensgevaarlijk vanuit de counter. De thuisploeg beloonde de eigen veerkracht en kwam verdiend op 1-3 via Merijn Feenstra, op aangeven van Roeland Rusticus. De ingevallen verse krachten brachten extra elan en Steffen Kempe volleerde koud in het veld op aangeven van Roel de Wilde hard de 2-3 binnen.

Op en over het randje; geschreeuw en pittige duels
De hele wedstrijd was terug te zien dat er veel op het spel stond en met de toenemende spanningen werd het duel er niet sportiever op. Marum wist zo nu en dan niet meer waar het het moest zoeken en achtte alles geoorloofd voor de overwinning, met veel geschreeuw, misbaar en stevige duels op en over het randje. Het leidde tot enkele opstootjes en een rode prent voor Boezerooy, nadat hij doorliep op zijn tegenstander terwijl de bal al ruimschoots weg was. In al het tumult, waarin Burgum zich zeker ook niet volledig onbetuigd liet, hield scheidsrechter Postma zich overigens knap staande.

De lat!
Veel corners voor Burgum aan het einde, maar echt gevaarlijk waren ze niet. Hét moment in de slotfase was een prachtige uithaal van invaller Jaap Jurjen Haveman. Het leek een zekere goal, maar de keeper benutte zijn lengte en tikte de bal met een ultieme redding op de bovenkant van de lat. Daarna volgde het eindsignaal en was er grote vreugde en enorme teleurstelling op het veld te zien.