Seizoen Dames 1 ten einde

Dames 1 van FC Burgum heeft in de competitie een goed seizoen gedraaid. Dit heeft geresulteerd in het spelen van de nacompetitie om promotie naar de 1e klasse.

Veel speelsters hebben echter aangegeven te willen stoppen met voetbal of voor andere uitdagingen te gaan. Dit maakt dat de dames er in de nacompetitie niet meer echt voor gaan. Volgend seizoen is de samenstelling van Dames 1 immers heel anders en dan spelen de dames in de 3e klasse.

De wedstrijd in de nacompetitie is afgelopen donderdag in en tegen Winsum gespeeld. De dames speelden in een ‘pretopstelling’; door het trekken van lootjes werd bepaald wie op welke positie ging spelen. Dat ze wel eens in een betere opstelling hebben gespeeld, bleek al snel. De wedstrijd is uiteindelijk met 9-0 verloren.

Met deze wedstrijd in de benen is het seizoen ten einde gekomen. Hiermee is ook een einde gekomen aan het huidige Dames 1. Alleen Femke Tilkema, Lysanne Koopmans en Lisanne Kempe zijn volgende jaar weer terug te vinden in het elftal van Dames 1. Dit team wordt aangevuld met de dames van Dames 2.

Na afloop van de laatste competitiewedstrijd is al afscheid genomen van de technische staf, Stephan Poortman (trainer) en Bastiaan van der Leij (leider). Ook heeft Peter Bokma (grensrechter) afscheid genomen.

Speelsters en technische staf, ook nog langs deze weg bedankt voor jullie inzet in de afgelopen jaren!

Kijk hier voor alle foto's...

 

C. van den Adel
Jumbo Burgum
Expert Meijer
Sonac
Apuls
Tiltrans