JO15-1 door in de beker

Afgelopen zaterdag speelde JO15-1 de kwartfinale bekerwedstrijd tegen Hoogeveen 15-1. Het bleek een pittige pot te zijn, die alle kanten op kon. Na 70 minuten voetbal trok FC Burgum JO15-1 aan het langste eind: zij wonnen de wedstrijd met 1-0!

Fase 1 alle wedstrijden gewonnen
De eerste fase in het jeugdvoetbal is een competitie die bestaat uit bekerwedstrijden. De jongens van 15-1 hadden alle wedstrijden glansrijk gewonnen en gingen daarmee door in de beker. 

Achtste finale
Zaterdag 27 januari kreeg de bekercompetitie een vervolg. Onze JO15-1 speelde uit tegen Blauw Wit '34 JO15-1.  Hier hadden ze in het begin van het seizoen tegen geoefend. Die wedstrijd wonnen ze toen ruimschoots tegen de Divisie 5 spelende jongens uit Leeuwarden. Maar dat gaf geen garantie voor deze bekerwedstrijd. De eerste helft was voor FC Burgum; bij rust stond 0-2 op het scorebord. De jongens uit Leeuwarden deden er in de tweede helft nog een schepje bovenop. Aan het einde van de wedstrijd stond er uiteindelijk 2-2 op het scorebord. De aansluitende penaltyserie moest uitkomst bieden. En deze verliep in het voordeel van FC Burgum; 3-4.

Kwartfinale
De kwartfinale werd thuis gespeeld tegen Hoogeveen JO15-1, een ploeg uitkomend in Divisie 6. De beide ploegen waren aan elkaar gewaagd; de mannen moest flink aan de bak. FC Burgum (hoofklasse spelend) deed zeker niet onder voor Hoogeveen, waardoor het alle kanten op kon. Aan beide kanten werd maar niet gescoord, soms tot frustratie van spelers en toeschouwers. Met nog zo'n 10 minuten te gaan, werd een van de spelers van FC Burgum in het strafschopgebied van Hoogeveen onderuitgehaald. De scheidsrechter was resoluut: penalty! Deze werd feilloos ingeschoten. Weer een mooie winst in the pocket!

De jongens van JO15-1 zijn met deze winst door in de beker. Ze spelen de halve finale op zaterdag 30 maart. Het is nog afwachten wie de tegenstander wordt, maar een ding is zeker: de jongens gaan voor de winst!

Apuls
Sonac
Tiltrans
Expert Meijer
Jumbo Burgum
C. van den Adel