Corona

Informatie over het coronabeleid van FC Burgum

Laatste update: woensdag 9 september 2020

We zien hoe lastig het is om buiten de sportactiviteit om steeds bezig te zijn met de 1,5 meter afstand en de andere geldende maatregelen. Ondanks dat, willen we alles op alles zetten om dit seizoen te kunnen blijven voetballen en elkaar te ontmoeten. Daarom hebben we bij FC Burgum heldere afspraken gemaakt over de coronamaatregelen. 

Het vraagt een verantwoordelijkheid van ons allen. Soms kan dit betekenen dat we activiteiten waarbij de 1,5 meter afstand niet te garanderen is, niet door kunnen laten gaan. Of dat je even niet op het sportcomplex mag komen of dat er geen of beperkt publiek bij een wedstrijd wordt toegestaan. Of dat kantine/kleedkamers bij bepaalde activiteiten niet beschikbaar zijn. Daarvoor vragen we begrip en medewerking. Laten we ook elkaar vooral scherp houden, want we willen niets liever dan samen kunnen blijven sporten en plezier beleven!

Belangrijkste afspraken op een rij:

  • Het sportcomplex en de kantine is zoveel mogelijk ingericht op 1,5 meter en is voorzien van signing. Zo is er een aparte ingang en aparte uitgang. Volg de richtlijnen en looproutes zoals aangegeven en herinner andere sporters of bezoekers eraan als zij zich hier (misschien onbewust) even niet aan houden.
  • Houd je aan de spelregels voor onze accommodatie en kantine zoals hieronder verder vermeld.
  • Het aantal bezoekers aan wedstrijden kan worden beperkt. Indien dit van toepassing is, zal dit worden gecommuniceerd via het spelende team en op onze website of socialmedia kanalen. Raadpleeg voorafgaand aan bezoek de actuele informatie.
  • Tijdens trainingen zijn de boxen/kleedkamers en ook de kantine op ons sportpark in principe dicht. Douchen vindt thuis plaats. Vermijd groepsvorming voor en na het trainen.
  • Tijdens wedstrijden zijn boxen beschikbaar, mits toereikend. Gelet op het maximum van 8 personen per box, zijn twee boxen per team nodig. Indien er onvoldoende boxen beschikbaar zijn, neemt de gastvereniging plaats in de twee boxen. De thuisploeg doucht dan thuis. Indien jouw team geen box ter beschikking heeft, zie je dit bij de planning; er is dan geen box nummer toebedeeld.
  • De kleedkamers zijn alleen bestemd voor de tassen en het douchen. Na het douchen worden kleedkamers zo snel als mogelijk verlaten. De wedstrijdbespreking vindt buiten plaats op 1,5 meter van elkaar.
  • Gebruik eigen bidon en zoveel mogelijk eigen materialen.
  • vanaf 13 jaar: draag een mondkapje wanneer personen buiten je huishouden in één vervoersmiddel van of naar een sportactiviteit gaan en of bij uitwedstrijden.
  • Kantine open en vol is vol.
  • Voor vragen is op het park tijdens trainingen en wedstrijden zoveel mogelijk een coördinator corona aanwezig, te herkennen aan het dragen van een gekleurd hesje. Er hangt een telefoonnummer bij de ingang van de kantine, waarop de coördinator telefonisch bereikbaar is. Vragen kunnen ook gesteld worden aan info@fcburgum.nl Telefoonnummer van het sportcomplex is 0511-462150

Spelregels op sportpark Het Koningsland

Spelregels in onze kantine