Een fantastische avond in het Abe Lenstra stadion

Twee Burgumer dames beleven met hun begeleiders Lief en Leed FC Burgum, een fantastische avond in het Abe Lenstra stadion dankzij het Sportief Partnership met  SC Heerenveen.
Lees het verslag van deze bijzondere avond

Het kerstdiner is een initiatief van KPN. KPN is sponsor van de Eredivisie. Een onderdeel van deze telecomaanbieder is het KPN Mooiste Contact Fonds. Met dit fonds ondersteunt KPN initiatieven van verschillende maatschappelijke partners die gericht zijn op het stimuleren van sociaal contact voor kwetsbare groepen in de samenleving.

Op uitnodiging van SC Heerenveen, waar FC Burgum sinds enkele maanden Sportief Partner van is, gingen wij (Akke Vlietstra en Sity Brouwer) richting Heerenveen voor een kerstdiner. In het prettige gezelschap van de dames Keemink en Kleinhuis wisten wij niet wat ons te wachten stond….
In de hal van het stadion werden wij welkom geheten door een erehaag van vrijwilligers van het Mooiste Contact Fonds, jong, oud, man, vrouw. Een warm welkom. Onder begeleiding van onze tafelheren kregen wij een prachtig gedekte tafel toegewezen, tussen tal van andere gasten uit de provincie. De hele avond zijn onze dames voorzien van drankjes, heerlijke gerechten en geanimeerde gesprekken. Er kon worden gedanst, gezongen, een polonaise mét of zonder rolstoel, een quiz, een interview met Foppe de Haan en op de foto met de kerstmannen. Niemand hoefde zich eenzaam te voelen deze avond.

Vol verhalen en helemaal verrast hebben wij de dames weer thuisgebracht. Terugrijdend kwamen we tot de conclusie dat wij een SUPERAVOND hebben gehad, waarin het contact centraal stond. Een mooie bevestiging dat de voetbalsport in staat is mensen met elkaar te verbinden en vanavond was dat met kwetsbare of eenzame ouderen. Een prachtig initiatief waarmee FC Burgum haar ‘hart voor de omgeving’ mocht laten spreken.

Akke Vlietstra en Sity Brouwer
Lief en Leed FC Burgum

Lees meer over de reeks kerstdiners voor ouderen van KPN Mooiste Contact Moment:
https://kpnmcf.com/nl/nieuws/2019/groot-feest-tijdens-kerstdiners-voor-ouderen-bij-eredivisieclubs?utm_source=Nieuwsbrief+Sportief+Partnership&utm_campaign=d287dfab00-EMAIL_CAMPAIGN_2019_09_13_12_58_COPY_01&utm_medium=email&utm_term=0_715a0a43e1-d287dfab00-367196353

 

Expert Meijer
Jumbo Burgum
Tiltrans
Apuls
C. van den Adel
Sonac