JO13-1 opent nieuw kunstgrasveld tegen LSC 1890

De spelers van JO13-1 hadden zaterdagochtend de primeur: zij speelden als eerste team van FC Burgum een officiële wedstrijd op het nieuwe kunstgrasveld. Na een mooie strijd gingen de punten toch mee naar Sneek: 2-4.

Helaas mocht er niemand bij het duel aanwezig zijn, op de chauffeurs van tegenstander LSC 1890 en onze clubfotograaf na.

EPDM-korrels
Het nieuwe kunstgrasveld oogt iets groener dan het andere kunstveld. Geen wonder, de infill - de korrels die over het veld zijn gestrooid - is ook groen. Geen rubbergranulaat (van verpulverde autobanden), maar EPDM. Dat staat voor Ethyleen-Propyleen-Dieen-Monomeer, grof gezegd een synthetisch rubber.

Volgens Antea, het bedrijf dat verantwoordelijk is voor de aanleg van de kunstgrasmat, voldoet deze infill aan alle strenge Europese milieurichtlijnen en zorgt dankzij z’n zachtheid en dempend vermogen voor perfecte speltechnische eigenschappen. De verhoogde betonranden langs de randen van het veld voorkomen dat de groene korrels buiten het veld belanden.

Camerasysteem
Het nieuwe hoofdveld krijgt ook een camerasysteem. Met vier camera’s, twee achter elke achterlijn, kunnen trainingen en wedstrijden worden vastgelegd. Dit biedt ongekende mogelijkheden: livestreams, samenvattingen, video-ondersteuning bij tactische besprekingen en nog veel meer.

In de presentatiegids van FC Burgum die binnenkort verschijnt, staat meer informatie over het camerasysteem.

Bekijk hieronder het filmpje dat Jaap Kingma maakte over de wedstrijd en de aanloop naar ons mooie nieuwe kunstgrasveld:

 

Jumbo Burgum
C. van den Adel
Expert Meijer
Sonac
Tiltrans
Apuls