JO14-1 in the spotlight

Dit keer niet alleen het team, de teammanagers of de trainers. Nee, ze zijn allemaal aan de beurt. Deze jongens en hun trainers/teammanagers Pier en Feike staan elke maandag- en woensdagavond op het trainingsveld. En elke zaterdag natuurlijk echt aan de bak.
 
Jammer genoeg gooit corona roet in het eten maar deze jongens traden zaterdag 17 oktober 2020 toch aan: tegen onze MO15. De jongens tegen de meiden! De jongens stonden snel met 2-0 achter maar haalden toch de winst binnen! Benieuwd naar het verloop van de wedstrijd? Lees het op het Instagramaccount van dit team. De thuisblijvers konden de wedstrijd zaterdag zelfs via een livestream op dit account volgen!
 
Professioneel en relaxt
Maar even terug… terug naar de trainingen. Want daar waren we even getuige van. Dat zag er bij aankomst professioneel en relaxt uit. De jongens zelfstandig aan de warming-up, Pier en Feike bezig met verdere voorbereidingen en nog snel een en ander doorspreken. De training vervolgde met een nieuwe sprintoefening en daarna volgden meerdere passoefeningen. Indruk? Strakke planning, enthousiaste trainers, gedreven jongens en plezier.
 
Trainer en teammanager
Pier en Feike verzorgen niet alleen de trainingen maar staan op zaterdag ook als teammanagers langs de lijn. Wat maakt de combi zo leuk? Pier: "Dat je alle contactmomenten aanwezig bent en de jongens kan helpen en ondersteunen bij het proces dat ze doormaken als voetballer maar ook als de mens daarachter. We willen een sfeer creëren waar de jongens zich goed bij voelen zodat ze zich optimaal kunnen ontwikkelen.” Feike vult aan: “Verder proberen we ons in te leven in hun belevingswereld en zo de verbinding met de jongens te hebben en te houden. We stellen en bewaken grenzen maar accepteren ook dat het nog jonge jongens zijn en dat de ene training de andere niet is. Als ze het maar leuk hebben!”
 
Samenwerking
De samenwerking tussen de beide heren verloopt goed. Pier bedenkt de trainingen en bespreekt dit met Feike. Beide mannen ondersteunen de jongens vervolgens bij die trainingen en uiteraard bij de wedstrijden. “Ik wilde graag weer een jeugdteam trainen maar liever niet in mijn eentje. Feike, woningzoekende in Burgum, wou graag iets betekenen in het jeugdvoetbal. Hij heeft een lange carrière als voetballer achter de rug, zelfs een paar jaar daarvan bij Cambuur. En zo zijn we aan elkaar gekoppeld.”
 
Goed voor elkaar
Tot slot: Pier en Feike hebben de boel goed voor elkaar. Ze bieden de jongens een gevarieerd programma qua trainingen en alternatieve activiteiten. Bij de start van elke week ontvangen alle spelers en ouders het weekprogramma via de app. Ook zie je elke week een speler op Instagram die in de spotlight wordt gezet. De trainingsopkomst is hoog en de jongens trainen goed en fanatiek. “We proberen met de jongens om te gaan zoals wij ook hopen dat mensen met ons omgaan”, aldus Feike. Een mooie afsluiting voor een mooi team!
 
 
 
 
 
 
 
(tekst: Willeke de Jong-Wijnsma, foto’s: Janet Holwerda-Nauta)
C. van den Adel
Expert Meijer
Sonac
Jumbo Burgum
Apuls
Tiltrans