Wat betekenen de coronamaatregelen voor FC Burgum?

Sinds de persconferentie van 13 oktober liggen de competities in het amateurvoetbal stil. Wat betekenen de coronamaatregelen voor FC Burgum? Wat mag wel en wat mag niet?

  • Seniorenteams mogen alleen trainen in groepen van 4 personen en met onderling 1,5 meter afstand.
  • Voor jeugdteams geldt geen beperking in de groepsgrootte en de onderlinge afstand tijdens de training. Zij mogen onderling trainingswedstrijdjes spelen bij de eigen vereniging.
  • Alle kantines en kleed- en doucheruimtes blijven gesloten.
  • Geen publiek tijdens trainingen/trainingswedstrijdjes toegestaan.

Voor verdere vragen verwijzen we naar de Q&A op de website van de KNVB: https://www.knvb.nl/nieuws/amateurvoetbal/uitgelicht/59625/veelgestelde-vragen-over-het-coronavirus-en-voetbal

Jeugdteams tot en met O19
Spelers van deze teams mogen in oorspronkelijke vorm blijven trainen en er zijn onderlinge trainingswedstrijdjes toegestaan. Trainers zijn inmiddels geïnformeerd over mogelijkheden voor het organiseren van deze onderlinge trainingswedstrijdjes. Zij worden uitgenodigd om verzoeken hiertoe in te dienen bij wedstrijden@fcburgum.nl, wekelijks uiterlijk op donderdag 18.00 uur. Het streven is om ieder team een keer in te plannen voor een onderlinge trainingswedstrijd.

Seniorenteams
Het streven is om de seniorenteams in groepen van max. 4 personen op 1,5 m onderlinge afstand te laten trainen. Er wordt een voorstel uitgewerkt en belangstelling getoetst. Meer informatie volgt via de teamapps en waarnodig via de website.

Uiteraard kom je alleen op het sportpark als je geen klachten hebt en blijven de overige regels van toepassing. We hopen ondanks deze regels toch op beperkte schaal te kunnen blijven sporten zodat we fit blijven om de wedstrijden in de toekomst te hervatten.

 

Tiltrans
C. van den Adel
Apuls
Expert Meijer
Sonac
Jumbo Burgum