Geef je club een rondje!

Om te voorkomen dat amateurclubs in financiële problemen komen door de coronamaatregelen start Clubplan Nederland met een grote inzamelactie. Nu er geen geld binnenkomt via de sportkantines roept het actiebureau iedereen op om online een rondje te geven aan je club.

Nu de kantines tot december dicht moeten blijven lopen amateurverenigingen namelijk veel geld mis. Dit leidt tot grote financiële zorgen bij veel clubs. Zo becijferde Jan Dirk van der Zee, directeur amateurvoetbal van de KNVB, in zijn column begin oktober al dat alleen de voetbalverenigingen al ca. vier miljoen Euro per week mislopen nu de kantines dicht moeten blijven. Maar liefst 60% zou daardoor al in december problemen krijgen om financiële verplichtingen te kunnen voldoen.

De actie is vrijdag 30 oktober gestart en na het eerste weekend zijn er al ruim 1.800 rondjes gedoneerd aan 165 verschillende verenigingen, goed voor meer dan €36.000,-. De actie duurt nog tot en met 31 december.

Hoe werkt de Rondjesactie?

Iedereen met clubgevoel kan meedoen. Leden, vrijwilligers, supporters of sponsors die hun club willen helpen kunnen hun eigen vereniging opzoeken op www.rondjevoorjeclub.nl. Vervolgens kunnen zij op de actiepagina van hun vereniging een rondje doneren. Het gaat daarbij om een symbolisch rondje: een donatie ter waarde van een rondje in de kantine. Je krijgt hier geen drankjes voor terug, maar helpt je club hier enorm mee in deze lastige tijd.

De opbrengst is bestemd voor de clubkas van de vereniging. De actie duurt tot 31 december en de opbrengst wordt in januari uitgekeerd.

C. van den Adel
Apuls
Expert Meijer
Tiltrans
Jumbo Burgum
Sonac