JO9-3 in the spotlight!

Een jong jongensteam maar toch al zo zelfstandig. “Wij hoeven niet een opstelling te bedenken voor een wedstrijd. Dat doen deze jongens zelf wel”, aldus teammanager Sjirk de Groot. “Ze stemmen vaak onderling al af wie waar gaat staan en ook hebben ze besproken wie gaat keepen”, vult Ronald aan. Oftewel: een makkie voor teammanagers Sjirk de Groot en Ronald Zijlstra.

Teamspirit

Trainen doen deze jongens volgens het IJslands model. Dit houdt in dat ze niet met hun eigen team trainen maar met alle JO9-teams, steeds in verschillende groepjes. Per kwartier wisselen ze dan door naar een volgende trainer. Dit doet gelukkig niets af aan de teamspirit! “Ze zitten deels bij elkaar in de klas en de meerderheid heeft vorig jaar ook al met elkaar gevoetbald in de JO8. Wij vinden ze erg sociaal naar elkaar toe en ze helpen elkaar ook goed”, geeft Sjirk aan.

Klik hier voor de teampagina van onze JO9-3

 Wedstrijdspirit

Ook met de wedstrijdspirit zit het bij dit team wel goed. In het begin van deze competitie werden wedstrijden dik of net gewonnen. Verliezen hoort er ook bij en dat gebeurde af en toe ook. In verband met corona speelt de JO9-3 nu veel oefenwedstrijden tegen teams van de eigen club. Op zaterdag 7 november speelden ze tegen de JO8-1. Ook al werd deze wedstrijd verloren, het mocht de pret zeker niet drukken. Ronald: “Deze jongens staan elke competitie- en oefenwedstrijd enthousiast en met plezier op het veld en dat maakt het coachen erg leuk!”

Kortom: met dit team zit het wel goed💪💙!!

Klik hier voor alle foto's op onze Facebook-pagina...

Expert Meijer
C. van den Adel
Apuls
Tiltrans
Jumbo Burgum
Sonac