FC Burgum is drie gediplomeerde trainers rijker

Afgelopen week behaalden onze trainers Abe Koopmans, Jan Maurice Stelwagen en Reinder van der Heide het TC3-diploma. Voor dit felbegeerde papiertje legden de heren een lange maar interessante weg af. Normaal gesproken had de cursus afgelopen maart al afgerond kunnen worden, maar vanwege de coronasituatie moest ook de opleiding tijdelijk gestopt worden.

Verder ontwikkelen door opleidingen en cursussen
De cursus bestaat uit het maken van verschillende opdrachten, stagelopen bij een voetbalteam, geven van trainingen en analyseren van wedstrijden. Daarmee brengt de cursus de trainers, en daarmee ook de jeugdtak van FC Burgum, naar een hoger niveau. Eric Boersma (HJO) is dan ook in zijn nopjes: “We zijn erg blij dat trainers zich inschrijven voor verschillende opleidingen/cursussen. Als FC Burgum willen we onze trainers de mogelijkheid bieden om zich verder te ontwikkelen. Hierdoor brengen we de trainingen op een hoger niveau en vergroten we dus het voetbalplezier en de ontwikkeling van onze leden.”

Afgelopen zaterdag werden de kersverse gediplomeerden officieel namens de club gefeliciteerd en ontvingen ze een spiksplinternieuw FC Burgum-sjaaltje uit handen van vrijwilligerscoördinator Willem Vlietstra.

Op dit moment zijn er meerdere trainers die een cursus volgen. We hopen ook hen spoedig te mogen feliciteren. Wanneer het jou ook leuk lijkt om een trainerscursus te volgen, vraag dan gerust om meer informatie bij je coördinator of onze HJO’s.

Jumbo Burgum
Expert Meijer
Sonac
Tiltrans
Apuls
C. van den Adel