Oefenwedstrijd Boornbergum JO7-1 - FC Burgum JO7-1

Zaterdagmorgen thuis aan de ontbijttafel in alle vroegte eerst maar even bellen met de secretaris van Boornbergum of het door kan gaan, want it waait dat it rikket en het heeft nogal wat geregend. Alvorens er gebeld kan worden spreekt zoonlief: it moat wol trochgean heit want jim spylje ek dat it waait & reint. Waarvan akte. Maar de secretaris neemt niet op en de spanning stijgt, inmiddels enkele appjes van ongeruste ouders: wordt er wel gevoetbald met dit weer? Bij het derde telefoontje is het raak: It giet oan! Ik sei it toch heit, it giet wol troch!

Nog voor dag en dauw staan we op een stil en verlaten parkeerterrein bij FC Burgum alhoewel stil - de schaal van Beaufort geeft windkracht 8 en er staan 6 mannetjes te stuiteren op voetbalschoenen die hondsdol over het parkeerterrein vliegen van enthousiasme. Want ze gaan hun eerste echte wedstrijd spelen in de clubkleuren van FC Burgum en dat levert nogal wat spanning op.

Aangekomen in Bombats snel de box in alwaar de prachtige FC Burgum-shirts worden aangetrokken. De boys vliegen letterlijk het veld op voor een ultra korte warming-up.

De wedstrijd begint en direct is de spanning eraf bij de galacticos van de JO-7. Het spel golft op en neer, of beter: het waait heen en weer. Beide ploegen spelen fantastisch en het is Boornbergum met de eerste grote kans. Deze wordt echter naast geschoten. In de daarop volgende aanval een lange bal van Florian op Xavi die krijgt de bal aangespeeld op de middenlijn. Hij omspeelt 3 Bombatsers en plaatst de bal met buitenkant links keurig in het hoekje: 0-1.

Direct aan de andere kant weer een kans voor Boornbergum. Xavi staat op de doellijn en verwerkt de bal tot corner, maar er is geen ontkomen meer aan: Boornbergum scoort de 1-1. Het spel waait nog steeds heen en weer en het is Florian die met een solo vanaf eigen helft de 1-2 scoort. Bombats laat het er niet bij zitten en scoort 2-2. Daarna komt FC Burgum lichtelijk in de verdrukking, maar na een mooie aanval komt de bal via Robert en Marnik tussen een woud van benen bij Florian terecht die de 2-3 binnen tikt. Vervolgens scoort Xavi na een steekpass van Retze de 2-4 en is het direct rust.

Rust? De boys tanken een beker ranja leeg en vliegen nog net niet bij de muren omhoog. Vervolgens vliegen ze alweer naar buiten voor de tweede helft, nog voordat sommige toeschouwers in de kantine zitten voor een bakje koffie. Ook Boornbergum heeft de ranja in record tempo op en staat alweer klaar op het veld.

In de tweede helft is het Mats die de bal via een Boornbergumer voor de voeten krijgt en zo de 2-5 binnen tikt. Daarna is het vrij snel weer Mats die scoort 2-6 en de score begint aardig op te lopen. Een voorzichtige 'tien tien' is hoorbaar in het publiek, maar zover zal het niet komen want Bombats geeft niet op en scoort de 3-6 en de 4-6. Wordt het dan toch weer spannend? Nee is het antwoord, want Xavi zorgt met een afstandschot voor de 4-7 en de knock-out voor Bombats. En zo kunnen ze voor de zevende keer juichen en dat doen ze alle 6 want het maakt de galacticos niets uit wie de goal maakt; ze zijn allemaal blij. Boornbergum scoort daarna nog wel de 5-7, maar verder laten de boys van FC Burgum JO-7 het niet komen en zo sluiten ze hun eerste wedstrijd af met een 5-7 overwinning !!

Hille

Apuls
Sonac
Tiltrans
Expert Meijer
Jumbo Burgum
C. van den Adel