Starttraining G-voetbal

9 deelnemers bij kennismakingstraining G-voetbal
Donderdagavond 3 september. Regen valt al de hele dag. Het is 18.00 uur en er is beweging in de kantine van FC Burgum. Een groep nieuwe spelers, onwennig en afwachtend maar vol goede zin. Graag stellen we ze aan je voor. De eerste 9 deelnemers aan de kennismakingstraining van het G-voetbal bij FC Burgum: 5 mannen en 4 vrouwen. De oudste is 65 jaar en de jongste 17 jaar.

Alle ondersteuning
In totaal hebben zich 12 deelnemers aangemeld. Bij deze eerste training zijn er 9 van de partij. Voordat de training start, wordt er eerst rustig een drankje gedronken en een woordje gesproken. Zo vertelt één van de initiatiefnemers Jelle van der Woude dat er een jaar is gewerkt om G-voetbal bij FC Burgum mogelijk te maken: “We beginnen rustig aan en zijn blij dat er al zoveel enthousiastelingen zijn. We hopen natuurlijk op meer en dat we dan ook meer teams kunnen maken.” Ook voorzitter Dirk van der Woude komt kort aan het woord: “Als bestuur bieden we alle ondersteuning aan het G-voetbal. Wij hopen dat jullie je hier thuis voelen en veel plezier hebben.”

Omrop Fryslân
Voordat de training echt van start gaat…is daar nog Omrop Fryslân. Dat hoort soms ook bij het voetbal: de media te woord staan. En zo gebeurt dat hier ook. Het item dat de Omrop maakte, kun je hier teruglezen en -luisteren.

https://www.omropfryslan.nl/nijs/989191-fc-burgum-start-fuotbalteam-foar-minsken-mei-beheining 

Training van start
De mannen en vrouwen gaan rond 18.30 uur echt los. En dat gebeurt, zoals te doen gebruikelijk, met een warming-up. Ze worden goed begeleid door vier enthousiaste trainers: Arjen Tolman, Mirthe Ritsma, Elina Bokma en Oeds Venema. Vervolgens is er een tikspel en natuurlijk wordt er geschoten op goal. De eerste jasjes gaan al uit. Ook zien we een snoekduik voorbij komen en neemt het fanatisme toe. Duimpjes komen regelmatig omhoog. Dat de weergoden niet meewerken, mag de pret niet drukken. De eerste kennismakingstraining is geslaagd!

Een jaar aan voorbereidingen
De enthousiaste initiatiefnemers van G-voetbal zijn Boukje Vos, Janneke Kooy, Mirthe Ritsma, Ate Ritsma, Oeds Venema en Jelle van der Woude. Zij werken bijna allemaal in de gehandicaptenzorg. In september vorig jaar kregen zij de opdracht van het bestuur om te onderzoeken of G-voetbal te organiseren was. En dat is gelukt. Jelle van der Woude: “In Burgum en omringende dorpen zijn veel woon- en werkgebouwen voor mensen met een beperking. Daarom leek het ons mooi om deze doelgroep iets aan te kunnen bieden. Dit past ook goed bij wat er in clublogo staat: hart voor de omgeving. Wij hopen op veel animo voor G-voetbal zodat mensen met een beperking ook in beweging komen en plezier kunnen maken in een veilige omgeving.”

 

 

 

 

 

Klik hier voor alle foto's op onze Facebookpagina...

Expert Meijer
Apuls
Tiltrans
Sonac
Jumbo Burgum
C. van den Adel