FC Burgum 8-1 Kampioen!

FC Burgum 8-1 is tot nu toe bezig aan een bijzonder succesvol seizoen. In augustus werd er een toernooi bij Helpman gewonnen. Eind oktober werd er een verdienstelijke 2e plaats behaald op het district kampioenschap Noord wat tevens een NK ticket opleverde aan het eind van dit seizoen. Fase 1 van de competitie 6 gespeeld 5 gewonnen 1 verloren. Fase 2 van de competitie 6 gespeeld 6 gewonnen. Alle wedstrijden/doelpunten bij elkaar opgeteld levert dat tot dusver de volgende mooie statistieken op 22 18 1 3. Doelsaldo 146-45.

Fase 2:
Eerste wedstrijd werd gespeeld tegen Leovardia 8-1. Een tegenstander waar ze in fase 1 ook al tegen hebben gespeeld. Al was van een wedstrijd toen geen sprake. Het was een schiettent wat resulteerde in een schamele 17-2 overwinning. De wedstrijd begon al om 08:30 dus er moest in alle vroegte verzameld worden. Voor 1 iemand was dit echter te vroeg waardoor we met een mannetje minder richting Leeuwarden vertrokken. In Leeuwarden aangekomen is het nog steeds aardedonker gelukkig staat de veldverlichting aan anders zien we geen bal voor ogen. De wedstrijd tegen Leovardia is helaas ook deze keer niet echt spannend het wordt een 1-10 overwinning voor FC Burgum 8-1.

De tweede wedstrijd spelen ze thuis tegen wederom een bekende tegenstander uit fase 1 Hardegarijp 8-1. De eerste keer werd er met 12-2 gewonnen. Ook in deze wedstrijd is de spanning ver te zoeken. De jongens van FC Burgum vinden het niet erg en scoren er weer lustig op los met als eindresultaat wederom een 12-2 overwinning.

De derde wedstrijd spelen ze in en tegen Suwâld 8-1. Dit is de eerste wedstrijd waarin er geen publiek meer bij mag zijn tijdens de wedstrijden. Normaal staat het rijen dik bij wedstrijden van de 8-1 maar helaas beide ploegen moeten het zonder supporters doen. De wedstrijd staat op het punt van beginnen en daar stapt de scheids het veld op een oude bekende want hij heeft jarenlang in BCV 1 gespeeld Willem Durk van Vaals. Jeugdscheidsrechter en tevens nog actief als ad-interim hoofdtrainer bij Suwâld. Een man met hart voor de club zoals ze bij FC Burgum zeggen maar dan in Suwâld. De wedstrijd gaat mooi gelijk op de ploegen zijn aan elkaar gewaagd. Suwâld mist een paar kansjes maar FC Burgum is messcherp voor de goal. In een tijdsbestek van 2 minuten staat het 0-2 voor FC Burgum. Suwâld laat het er niet bij zitten en scoort direct de 1-2 de spanning lijkt weer terug. Echter is het weer FC Burgum met 2 snelle goals 1-4. Net voor rust maakt Suwâld nog de 2-4. Snel even naar de box voor ranja en door met de 2e helft. Hierin loopt FC Burgum snel uit naar 2-7. Ook Suwâld prikt er nog eentje in zodat er een 3-7 eindstand op het denkbeeldige scorebord staat.

De vierde wedstrijd staat er met Frisia 8-1 een echte kraker op het programma. Ook deze tegenstander hebben ze eerder getroffen. In een fantastische wedstrijd werd er met 8-6 verloren. Tijd voor sportieve wraak. De boys hebben er zin in. En dat is te zien in de wedstrijd ze zitten er allemaal bovenop en geven de Frisianen geen centimeter ruimte. Een goal kan niet lang uitblijven en via een mooie aanval komt FC Burgum 8-1 op een 1-0 voorsprong. Tijd om rustig aan te doen is er niet voor Frisia want FC Burgum 8-1 knalt door zodat ze bij rust met 3-0 voorstaan. Na rust is er helemaal geen houden meer aan voor Frisia. FC Burgum 8-1 is helemaal los er zijn nog nooit vertoonde combinaties te zien daardoor scoren ze liefst 8 keer in de 2e helft. Tussendoor weet ook Frisia nog 2 keer te scoren. Daardoor wint FC Burgum 8-1 deze topper met 11-2.

De vijfde wedstrijd moest de FC Burgum 8-1 brigade aantreden tegen Blauw Wit'34 8-1. Het wordt een wedstrijd waarin duidelijk wordt dat beide ploegen weten hoe het spelletje werkt. Er wordt goed overgespeeld, hier en daar mooie een-tweetjes en ook verdedigend staan beide ploegen hun mannetje. Blauw Wit opent de score met een mooie aanval 0-1. FC Burgum kan niet achterblijven want de goals blijken duur deze wedstrijd 1-1. Vervolgens heeft FC Burgum lichtelijk de overhand en scoort de verdiende 2-1. Maar ook Blauw Wit beschikt over de nodige veerkracht en komt weer op gelijke hoogte 2-2. In de tweede helft hetzelfde spelbeeld beide ploegen maken er een geweldige pot van. FC Burgum komt op een 3-2 voorsprong. En ook deze keer komt Blauw Wit weer terug in de wedstrijd 3-3. Het slotakkoord is echter voor FC Burgum want met een mooie razendsnelle counter komt FC Burgum op een 4-3 voorsprong! Dit is tevens de eindstand. Het moet gezegd een fantastische wedstrijd van beide ploegen waarin FC Burgum 8-1 een geweldige overwinning boekt.

De zesde en laatste wedstrijd wordt gespeeld in Surhuisterveen tegen Feanstars 8-1. Aangezien de vorige wedstrijden allemaal zijn gewonnen weten de jongens dat een overwinning in de laatste wedstrijd goed is voor het kampioenschap. Dat dit niet zonder slag of stoot zal gaan is inmiddels bekend want de Feanstars hebben een aardig ploegje. De vraag op de vroege ochtend is kan de wedstrijd wel doorgaan want het heeft aardig gevroren. De thermometer staat nog steeds op -4. Wat de jongens betreft kan het wel doorgaan. Eenmaal op het bikkelharde veld of beter gezegd de ijsbaan van Surhuisterveen hebben beide ploegen er zin in het is dan ook de laatste wedstrijd en dan maakt een beetje kou niet uit. Al snel blijkt dat FC Burgum wat beter met de omstandigheden omgaat dan de Feanstars ze zitten er weer kort op en helpen elkaar waar nodig op het hele veld. De score loopt dan ook snel op bij rust staat FC Burgum 8-1 al op een 1-5 voorsprong. Het kampioens spandoek wordt al voorzichtig ontvouwt maar ook weer terug gestopt je wilt de goden ook niet verzoeken. Na rust laat FC Burgum 8-1 er geen gras in dit geval ijs meer over groeien wie er gaat winnen. Ze denderen door naar een 3-10 overwinning! Het spandoek komt weer tevoorschijn en de medailles worden uitgereikt! FC Burgum 8-1 wordt KAMPIOEN onder siberische omstandigheden!

C. van den Adel
Tiltrans
Expert Meijer
Sonac
Jumbo Burgum
Apuls