Wil jij ook extra training? Meld je aan voor de Voetbal Academie op vrijdagmiddag!

De Voetbal Academie gaat op vrijdag 9 april weer van start! Spelers in de leeftijd van 8 tot 13 jaar kunnen zich aanmelden voor deze voetbalschool voor spelers uit Burgum en omstreken. Iedereen is welkom! 
 

Individu staat voorop
De ontwikkeling van het individu staat voorop en dit zal uiteindelijk ten goede komen van het team waarin hij of zij speelt. Er wordt veel aandacht besteed aan het verbeteren van de techniek, maar ook de coördinatie en bijvoorbeeld het kijkgedrag komt aan bod. Spelers leren om tijdens de wedstrijd te scannen waar hun medespeler of tegenstander staat en waar bijvoorbeeld de ruimte ligt om aan te vallen.

De trainers letten op de ontwikkeling van spelers en geven individuele aanwijzingen. Dat is mogelijk omdat — anders dan bij je club — het teambelang ondergeschikt is. Dit maakt ook dat de trainingen echt anders zijn dan bij de eigen vereniging. 

Waar zijn de trainingen?
De Voetbal Academie maakt gebruik van de faciliteiten van FC Burgum en traint op vrijdagmiddag op het kunstgras van 16.00-17.15 uur. Het gaat in totaal om tien trainingen van 75 minuten. Kijk voor meer informatie en aanmelding op www.myvoetbalacademie.nl.

 
De trainers stellen zich graag aan je voor: 
Wymer Bloemhof
Hallo, 
Ik ben Wymer Bloemhof en coördinator van Voetbal Academie MYP. Inmiddels 44 lentes jong en nog steeds gek op voetbal. Als (jeugd)trainer heb ik mijn UEFA B diploma gehaald bij het CIOS te Heerenveen.
 
Ik ben bij verschillende verenigingen actief geweest als trainer en coördinator. Van 2015 tot 2019 was ik Hoofd jeugdopleiding van BBC en ben dus geen onbekende bij FC Burgum. Na deze functie ben ik in 2019 gestart met een eigen voetbalacademie. Mijn motivatie? Ik denk dat het altijd beter kan en dat jonge spelers vooral individuele aandacht nodig hebben. 
 
Wij starten 9 april alweer met de derde voorjaarscursus. De trainingen geven mij veel energie en voldoening. Het is practig om kinderen uit te dagen het beste uit hun mogelijkheden te halen als voetballer. De afkorting MYP staat voor Master Your Potential en dat is waar wij voor staan. De Academie is bedoeld voor spelers die nog meer willen leren en wij leren ze bewust te worden van hun eigen ontwikkeling.
 
Uiteraard doen we dit op een speelse ongedwongen manier. Veel balcontacten, weinig stilstaan, fouten mogen maken om van te leren, veel uitdaging en beleving zorgt ervoor dat het spelplezier er vanaf spat! Dat is wat je op vrijdagmiddag zal zien op het kunstgrasveld bij FC Burgum. 
Voor meer info verwijs ik graag naar www.mypvoetbalacademie.nl
 
Lars Douma
Hey,
Ik ben Lars Douma, ben 18 jaar oud en ik voetbal bij FC Burgum JO19-1. Ook ben ik trainer van FC Burgum JO13-1. Daarnaast ben ik momenteel coördinator bij een aantal teams bij Blauw Wit '34 ( JO11-3, JO11-4 , JO11-5, JO11-6 , JO11-7 , JO12-3 en JO12-4).  
Tijdens mijn cios-opleiding heb ik het diploma pupillentrainer behaald en ik ben nu bezig om mijn diploma UEFA C te halen.
ik ben een vrolijke en enthousiaste  ongen die graag met kinderen aan de slag gaat om ze op een beter niveau krijgen.
 
ik hoop jou binnenkort te zien op het veld om samen met mij en de andere trainers aan de slag te gaan en om van jou een betere voetballer te maken.
 
Jurgen Douwes
 
Hi,
Mijn naam is Jurgen Douwes en ik ben 18 jaar. Ik doe nu de CIOS-opleiding op niveau 4. Ik ben in het dagelijks leven een vrolijke en sociale jongen die veel van voetbal houdt. Ik speel bij FC Burgum in de JO 19-1 en geef training aan FC Burgum JO 11-1. Via mijn opleiding heb ik dit jaar mijn diploma pupillentrainer behaald, waar ik natuurlijk heel blij mee ben.
 
 
 
Tiltrans
Expert Meijer
Sonac
C. van den Adel
Jumbo Burgum
Apuls