Erwin van der Meulen verlaat FC Burgum voor een mooi nieuw avontuur

Na 22 jaar op het veld te hebben gestaan bij BCV, BBC en FC Burgum, ga ik nu een nieuw avontuur tegemoet in het zuiden van het land. Via deze weg wil ik iedereen die een rol bij de club speelt bedanken voor de samenwerking. Bedankt supporters, vrijwilligers, bestuursleden, trainers en natuurlijk mijn teamgenoten! Vanwege carrièremogelijkheden heb ik besloten om naar Maastricht te verhuizen waarbij ik werkzaam zal zijn bij Lonza group als QA program manager om een bijdrage te leveren aan de wereldgezondheid, namelijk door het produceren en goedkeuren van medicijnen o.a. tegen leukemie en andere aanverwante bloed immuunziektes.

Toen Eddie mij vroeg een stukje te schrijven op de website vanwege mijn afscheid bij de club moest ik even goed nadenken hoelang ik al bij BCV en FC Burgum in de administratie bekend sta. We gaan terug naar 1998 waarbij ik op 6-jarige leeftijd na het behalen van mijn zwemdiploma dan eindelijk op voetbal mocht. Zoals velen, eerst van heit en mem het zwemdiploma halen en daarna pas inschrijven bij de club. Op jonge leeftijd heb ik de jeugd doorgelopen in onder anderen F3, F1, E1 … A1. Van rivaliteit in de jeugd tussen BCV en VV Bergum naar een geweldige samenwerking in B1 en A1 tussen de beide clubs, namelijk bij BBC. Van (gezonde) vijanden met onder anderen Mark Jalvingh, Steffen Kempe, Jan-Durk de Groot en Arjen Tolman naar eeuwige vrienden.

Na de jeugd kwam ik al vrij snel in het eerste elftal als jonge jongen tussen de ‘grote mannen’. Deze periode heb ik als zeer leerzaam ervaren met zowel ups als downs. De eerste jaren heb ik veel wedstrijden mogen spelen gevolgd door een wat mindere periode met maar af en toe een wedstrijd of enkele minuten. Tijdens deze periode hebben mannen als Cor de Jong, Jan-Harmen Jonker en Jurjen Douwes mij altijd geholpen en dit weerspiegelde dan ook de kracht van de clubs als VV Bergum en BCV. Jongens van buitenaf zoals Fedde-Durk Kingma en Rene Dijk waar ik altijd goede herinneringen aan zal beleven zullen dit bevestigen.

Na de fusie van VV Bergum en BCV kwamen bij het seniorenelftal de krachten bij elkaar en was er een echte eenheid in het dorp Bergum. Voor velen van ons op het veld veranderde er veel, maar ook achter de schermen. Een nieuw elftal, een nieuw shirt, een nieuwe trainer en dan nu uiteindelijk ook een nieuw sportcomplex. Bij deze wens ik jullie allemaal het beste zowel op als buiten het veld en nogmaals bedankt voor de fijne samenwerking met iedereen. De beslissing was moeilijk en ik zal altijd mooie herinneringen houden aan het rood/wit shirt en blauwe shirt op het sportcomplex het Koningsland in Bergum.

Laten we binnenkort een biertje drinken op het prachtige sportcomplex wanneer de tijd het weer toelaat! Nogmaals bedankt en tot snel!


Sportieve groet,

Erwin van der Meulen

   

Sonac
Jumbo Burgum
Expert Meijer
Apuls
Tiltrans
C. van den Adel