Aftrap Old Stars FC Burgum

Maandag 21 november vindt op initiatief van FC Burgum, de aftrap plaats van een oude, maar ook een nieuwe loot in de Burgumer voetbalfamilie: Old Stars FC Burgum. Dit onder toeziend oog van Caroline de Pee, Wethouder Sport en Sunens van de gemeente Tytsjerksteradiel.

Naast FC Burgum, dragen ook de High Five Sportstimulering, SC Cambuur Verbindt en de KNVB dit initiatief. Waar de aftrap weliswaar in Burgum is, is deze stap vooral bedoeld om uitgerold te worden over de gehele gemeente.

Voetbal voor 60-plusser
Old Starsvoetbal is voetbal voor de 60-plusser die in beweging wil blijven, maar die ook betrokken wil zijn. Het voetbal is hierin de katalysator, hart voor de sport, waar eigenlijk het sociale samenzijn voorop staat, hart voor de omgeving; onder de mensen zijn en samen een kopje koffie drinken om de laatste roddels en nieuwtjes uit te wisselen. Volgens de Old Starstrainer Piet Greveling is het initiatief meer dan kuieren achter een bal aan.

Deze vorm van voetbal is laagdrempelig, zo niet drempelloos, en kent geen verplichting, maar wel betrokkenheid; hart voor je club. Van dit initiatief moet een olievlekwerking uitgaan in de gemeente Tytsjerksteradiel, ook naar de aangrenzende dorpen ervan.

Demonstratietraining
Na de kick-off op 21 november a.s. vindt ook de eerste demonstratietraining plaats onder leiding van Jan Bruin (oud-speler van SC Cambuur). Hij zal ook de twee daaropvolgende trainingen leiden, waarna hij het trainersfluitje overdraagt aan Piet Greveling. Na afloop van die eerste training is er voor de aanwezigen een lunch.

Meer informatie?

Voor vragen en verdere informatie over dit prachtige initiatief kun je contact opnemen met Sjoerd Hoekstra, coördinator Old Stars. Dit kan door een e-mail te sturen naar s.j.hoekstra@chello.nl of te bellen: 06 22 10 08 36. Kijk ook op www.oldstars.nl/sport/voetbal.

Tot ziens op maandag 21 november op sportcomplex Het Koningsland in Burgum.

 

 

Jumbo Burgum
Apuls
Sonac
Expert Meijer
Tiltrans
C. van den Adel