Bijeenkomst voor trainers en leiders bovenbouw

Op 21 december jl. was er een bijeenkomst voor trainers en leiders bovenbouw. Onze dagvoorzitter Jan begon de bijeenkomst met een rondje “langs de velden”. Iedere deelnemer kon zo het een en ander delen rondom zijn team. Ook werd de vraag gesteld hoe we aankijken tegen onze club FC Burgum.

Terugkijkend naar het eerste deel van de beker en competitie mogen we niet ontevreden zijn met de behaalde resultaten. Als uitschieter kunnen we het kampioenschap van onze JO19-1 noemen. De opkomst op de trainingen en de sfeer binnen de teams is ook prima te noemen.
Wel maakt het kader zich zorgen over de training-/wedstrijdcapaciteit qua velden. De mogelijkheid tot het spelen van oefenwedstrijden c.q. inhaalwedstrijden thuis is zeer beperkt of niet mogelijk. 

Onder leiding van Harke Bekkema, Hoofd Jeugdopleiding (HJO), bespreken we twee voetbalthema’s:

De 4 kwaliteiten van een trainer/coach (Structureren, Stimuleren, Individueel aandacht geven en Regie overdragen) en de 4 gouden trainingsprincipes (Voetbal echt trainen, Veel prikkels en plezier, Coaching en organiseren en Afstemmen op leeftijd, niveau en beleving).

Tot slot volgde nog een korte uitleg en discussie over het wisselbeleid zoals dat opgenomen is in het beleidsplan Voetbalzaken. Dit blijft een punt van aandacht, communicatie en gevoel. Na nog een paar andere kleine punten en een rondvraag kon de avond met dank aan ieders inbreng worden afgesloten. We kijken terug op een positieve en zeer leerzame bijeenkomst.

Jan Wijnsma, Heinze de Boer en Harke Bekkema

Expert Meijer
Tiltrans
Jumbo Burgum
C. van den Adel
Sonac
Apuls