Vrijwilligers van de maand: Riemer en Jasper

Binnen FC Burgum zijn vele enthousiaste vrijwilligers actief, die elk op zijn of haar manier een steentje bijdraagt aan het mooier maken van onze club. Al deze vrijwilligers worden enorm gewaardeerd. Om deze waardering te laten blijken, eren wij vrijwilligers met de trofee ´Vrijwilliger van de maand´. Voor de maand december worden er maar liefst twee felbegeerde ‘gouden duim’-trofeeën uitgereikt! Deze gaan in de maand december naar Riemer Deelstra en Jasper Haanstra.

Riemer (14) en Jasper (14) zijn goede vrienden en sinds dit jaar zijn ze de trainers van JO7-1. Jasper werd afgelopen zomer benaderd voor een trainersfunctie. Hij zag dit zeker wel zitten, maar het leek hem leuker om dit samen met Riemer te gaan doen. Die reageerde gelukkig ook erg positief. Zonder enige trainerservaring, maar met veel energie en enthousiasme zijn ze dit seizoen begonnen aan hun eerste vrijwilligersfunctie binnen onze club.

Toekomstige profvoetballers?
Beide jongens zijn enorme voetbalfans en hebben het WK ook op de voet gevolgd. Helaas is het Nederlands elftal vroeg uitgeschakeld, maar de WK-finale hebben ze met veel plezier gekeken.

Als het even kan zijn ze aanwezig bij de thuiswedstrijden van SC Heerenveen. Jasper heeft een seizoenskaart, Riemer gaat als het even kan graag mee. Ze hopen ooit zelf als speler op het veld te staan in het Abe Lenstra stadion. Jasper speelt als rechtsvoor en zat al eens bij de selectie van de KNVB. Helaas gooide een blessure roet in het eten. Riemer speelt het liefst achter de spitsen. Hij werd als nummer 10 al eens gescout door SC Heerenveen en mocht al een jaar ruiken aan het leven als een prof.

FIFA23 blijft voorlopig in de kast
Als je 14 jaar bent en zelfs geen tijd hebt om het computerspel FIFA te spelen, dan heb je het druk genoeg. Ze steken uiteraard veel tijd in het voetbal, maar ook school is enorm belangrijk. Om volgend jaar naar de vierde klas te gaan moet er wel wat gebeuren. Ze zitten nu op het Liudger in Burgum. Riemer doet VWO en Jasper HAVO. Naast school spenderen ze nog de nodige tijd in de sportschool. Zo blijven ze sterk en fit.

Kampioen worden met JO15-1
Vanaf de JO7 (destijds de F’jes) spelen ze al samen en werden ze al meermaals kampioen. Dit hoopten ze ook te worden met de JO15-1. Op het moment van schrijven had dit nog kunnen lukken maar helaas werd de wedstrijd tegen de concurrent LSC met 0-1 verloren. Vanaf januari is er weer een kans om kampioen te worden. Hier zullen ze samen met hun team dan ook weer alles aan gaan doen.

Is één van deze jongens een topscheidsrechter in spe?
Jasper heeft vorige week ook nog eens zijn diploma verenigingsscheidsrechters behaald! Hij mag nu wedstrijden bij FC Burgum gaan fluiten. We wensen hem vele mooie wedstrijden toe als leidsman.

Beide heren zijn blij met de trofee en zullen zich zeker in blijven zetten voor FC Burgum!

Tot slot willen wij Riemer en Jasper nogmaals bedanken voor hun inzet op jonge leeftijd binnen de club. De jeugd heeft tenslotte de toekomst!

Expert Meijer
C. van den Adel
Tiltrans
Jumbo Burgum
Apuls
Sonac